Zašto mezoterapija

mezoterapija lica

Mezoterapija je tehnika aplikovanja specijalnih koktela pod kožu i odlična je za uklanjanje pigmentacija, sužavanje pora i sprečavanje akni,
uklanjanje podočnjaka.

Ova terapija dozvoljava nam da neophodne vitamine, aminokiseline i minerale dostavimo neposredno u derm (središnji sloj kože) gde ne dopiru sredstva koja se nanose na kožu.

U Evropi se mezoterapija primenjuje više od 50 godina. Ovaj metod je nastao u Francuskoj, a osmislio ga je doktor Mišel Pistor.

Od tada se mezoterapija ubrzo razvijala, a 1987. godine priznata je od strane francuske medicinske Akademije kao jedne od oblasti tradicionalne medicine.

Danas se mezoterapija predaje na medicinskim fakultetima, primenjuje u terapijskoj medicini – neurologiji, traumatologiji, ginekologiji i dermatologiji.

Poslednjih godina taj metod se primenjuje i u estetskoj medicini – gde 15% celokupne intervencije podrazumeva primenu mezoterapije.

Mezoterapija se uspešno primenjuje u tretmanima kože koja stari, celulita, lokalnih masnih naslaga, pigmentacija, ožiljaka i strija, ćelavost, proređene kose, akni…

Kako se izvodi mezoterapija

Pre tretmana koža se dezinfikuje i započne tretman, nije potrebna nikakva priprema.

Tretman može da se koristi za lice, telo i teme glave. Koriste se najmanje igle, te ubodi nisu bolni i nelagodni. Nakon udoba igle, ne zaostaju nikakvi tragovi. Postoji i mezoterapija bez igle.

Cilj je da se površinskim ubodima sastojci ravnomerno rasporede površno po koži. Pri svakom ubodu ubrizgava se minimalna količina sastojka veličine kao kap.

Na mestu udoba može zaostati kratkotrajni manji otok koji se sam povlači za 15-tak minuta. Uglavnom nije potreban oporavak nakon tretmana.

mezoterapija bez igle

Prednosti mezoterapije

Prenos sastojaka direktno kroz kožu je jedini način da potrebni sastojci stignu na određena mesta gde je potreban njihov uticaj.

Bez obzira koliko puta kreme nanosili na kožu ili pili razne vitamine oni neće nikada doći na potrebno mesto, bar ne u dovoljnoj koncentraciji.

Mezoterapija je stoga jedina metoda koja to omogućuje i kožu dubinski hrani, tj. daje ono što joj je potrebno na pravom mestu.

Bitno je znati da sa većim brojem uboda ubrzava se podmlađivanje kože.

Sože beauty salon lepote nudi Vam mezoterapiju bez igle za lifting lica,
uklanjanje pigmentacija, sužavanje pora i sprečavanje akni,
uklanjanje podočnjaka, sprečavanje opadanje kose
kao i uklanjanje masnih naslaga i celulita.

Ženja Trbojević

Ženja Trbojević

Kozmetičar, fizioterapeut i diplomirani psiholog
osnivač i vlasnik Sože beauty DOO

Više o autoru

Related posts

Zakažite svoje konsultacije

POZOVITE NAS