Vitamini za kožu

vitamin e

Vitamini za kožu

Da bi se održao mladolik izgled i kako bi koža bila zdrava i hidrirana, neophodno je nanositi vitamine.

Svakako da vitamini koje unosimo hranom, neguju lice i telo, ali da bi se dobio intenzivniji efekat, bitno je nanositi ih na lice redovno.

Ova kombinacija je dobra u sledećim slučajevima :

Kombinujete tako što C vitamin nanosite ujutru, a A uveče. Već posle prvog tretmana koža će biti glatka i nahranjena, a prve rezultate možete očekivati posle 7 dana.

Druga kombinacija :

C10 ujutro – E5 uveče: preporučuje se za normalnu kožu u borbi protiv starenja, a posebno ukoliko ste se podvrgli nekom agresivnijem estetskom tretmanu (laserski i sl)

Treća kombinacija:

E5 ujutro – A15 uveče: preporučuje se za suvu i tanku kožu, protiv znaka starenja kod starije kože i kod foto-starenja zbog dehidratacije kože.

Moramo biti svesni toga, da u hrani ima sve manje i manje vitamina. Zato je neophodno unostiti dodatno vitamine i hraniti kožu, kako bi se izbegle različite neželjene promene.

Dajemo vam kratku listu vitamina koji su dobri za Vašu kožu:

 • Vitamin A
  Proglašen je najboljom supstancom u borbi protiv starenja kože. Retinol je zaslužan za odlaganje starenja kože jer stimuliše proizvodnju kolagena i elastina, za korigovanje dubokih bora, podsticanje obnavljanja ćelija.Pored toga deluje i na uklanjanje akni, jer retinol reguliše proizvodnju sebuma, umanjuje proširene pore i sprečava pojavu mitisera.Ljudi koji imaju nedostatak vitamina A, obično imaju ljuspičastu i suvu kožu.
 • Vitamin C za lice
  Pomaže u borbi protiv slobodnih radikala, koji uzrokuju nastanak bora, opuštanje kože i nastanak drugih znakova starenja.Posebno je dokazana njegova uloga u obnavljanju oštećene kože pod uticajem štetnih sunčevih zraka.
 • Vitamin E
  Vitamin E sprečava starenje kože i foto-starenje (prekomerno izlaganje kože suncu). Redovnom primenom smanjuje male i prevenira stvaranje mimičkih bora.Posebno je pogodan za osetljivu i pocrvenelu kožu, jer kombinuje umirujući efekat na svrab i emolijentno i prirodno hidrirajuće dejstvo.
 • Vitamin K
  Zaslužan je za lepu i mladu kožu u području oko naših očiju. Vitamin K dokazano pomaže u posvetljenju tamnih kolutova ispod očiju, na taj način što ojačava zid osetljivih kapilara oko očiju i sprečava njihovo pucanje i nastanak nepoželjnih kolutova.Pronalazimo ga u kremama obično u kombinaciji sa retinolom (vitamin A).
 • Beta Karoten
  Ovaj vitamin se gomila u koži i štiti je od upala koje se javljaju kod opekotina od sunca.Kombinacija beta karotena i vitamina E kožu čini manje osjetljivom na sunce.
 • Biotin
  Kao osnova za ćelije kože, biotin je najvažniji vitamin B koji je potreban čoveku. Najčešći znak da organizmu nedostaje biotina je koža koja se ljušti i ujedno jako svrbi.Nedostatak biotina može prouzrokovati i gubitak kose.

vitamin za kozu

Zaključak

U Sože beauty salonu lepote nakon svih tretmana ubacuje se određeni vitamin, u zavisnosti od potreba Vaše kože.

Kada radimo mezoterapiju bez igle ubacuje se koktel različitih vitamina, kako bi koža bila u potpunosti nahranjena.

Ako želite kod kuće da se negujete, Sože preporuka je da uzmete MonoDerma vitamine.

Monoderma su vitamini koji se nanose na lice, upakovani u pojedinačne doze – meke kapsule – koje osim jednostavnije upotrebe od klasičnih tuba i teglica, obezbeđuju da aktivni sastojci koji se nanose na kožu budu u čistom stanju, ne dođu u dodir sa vazduhom i svetlom, i što je onima sa osetljivom kožom najvažnije, ne sadrže parfeme, boje, mirise, vodu niti konzervanse, koji inače često izazivaju alergije i iritacije.

Ako Vam je koža kombinovana možete da kombinujete vitamine A + C

U Sože beauty kozmetičkom salonu možete uživati u različitim tretmanima, koji će preporoditi Vašu kožu i ukloniti sve nepravilnosti sa nje!

Ženja Trbojević

Ženja Trbojević

Kozmetičar, fizioterapeut i diplomirani psiholog
osnivač i vlasnik Sože beauty DOO

Više o autoru

Related posts

Zakažite svoje konsultacije

POZOVITE NAS