Laserska epilacija Novi Sad

Šta je laserska
epilacija?

Tretman laserske epilacije koji je večita tema i dilema mnogih žena. Ono o čemu se najviše polemiše da li je epilacija stvarno tako efikasna kako se priča, kako laserska epilacija funkcioniše i na kraju koji od tip laserske epilacije u ponudi izabrati?!

U narednih nekoliko redova mi ćemo se potruditi da vas informišemo o svim neophodnih informacija, kao i da podelimo neka iskustva o laserskoj epilaciji koji vam mogu biti od koristi.

Play Video

Laserska epilacija je neinvazivna metoda za trajno uklanjanje dlaka. Prilikom rada svetlosni snop prodire kroz kožu i apsorbuje se u melanim odnosno u pigment folikule dlake. Sam folikul dlake uništava toplota svetlosnog zraka. Glavna poenta laserske epilacije jeste da se uništi bulbus dlake, ošteti koren i onemogući dalji rast dlaka.

Tretmani laserske epilacije rade se kada su dlačice u fazi rasta i to je anagena faza kada se nalazi 70 – 90% ukupne količine dlačica, jer jedino tada svetlosni snop lasera može trajno da ih uništi.

laserska epilacija novi sadNa koliko se vremenski ponavlja tretman laserske epilacije?

Zbog toga tretmani se rade u periodu od 3 – 12 nedelja. Našem timu u Sože beauty se veoma efikasno pokazalo da se prvih nekoliko tretmana epilacije ponavlja na 3 nedelje, a nakon toga, preostali laserski tretmani rade se na 4 do 5 nedelja. Nakon svakog tretmana laserske epilacije sledi period od 1 – 3 nedelje kada dlačice ne rastu. Nakon njega počinju da rastu proređene dlačice koje nisu bile u fazi rasta u vreme rada. Broj tretmana laserske epilacije je individualan, okvirno je potrebno 6-9 tretmana.

Verovatno se većina vas koja ovo čita pita, kako izgleda koža nakon završenenog procesa laserske epilacije?! S obzirom na iskustvo koje imamo u radu sa laserom, kao I iz našeg ličnog iskustva, pošto su se svi zaposleni podvrgli laserskoj epilaciji, efekat lasera je sledeći. Laserskom epilacijom se ne uklone sve dlačice, ostane neki procenat dlaka, koje budu veoma tanke i proređene, skoro neprimetne.

Bitno je samo jednom do dva puta godišnje raditi laserske tretmane održavanja, kako bi se zadržao postignut rezultat. Fenomenalna stvar je što se laserskom epilacijom rešava problem uraslih dlačica.

Ono što naša Ženja kroz šalu voli da kaže, laserska epilacija je najbolja investicija žene u sebe, definitivno se kroz godine rada pokazalo kao tačno.

Koliki je procenat efikasnosti tretmana epilacije laserom?

Bitno je imati u vidu da laserskom epilacijom može da se ukloni 80 – 90% dlačica, a ako želite u potpunosti da ih se rešite, prelazi se na metodu elektrolize. Nakon jednog laserskog tretmana, može da se izgubi 20 – 30% dlačica. Neki klijenti imaju efekat da im po par meseci uopšte ne rastu dlačice. Ponašanje samih dlačica zavisi od jačine njihovog korena, kao I od načina tretiranja pre epilacije.

laserska epilacija novi sad

Da li je tretman laserske epilacije bolan i da li ostaju opekotine
nakon tretmana?

Tretman laserske epilacije nije bolan, ne ostavlja nikakve posledice u smislu opekotina, ožiljaka… Nakon laserskog tretmana koža je blago crvena i otečena. Savremeni laseri u sebi imaju efekat hlađenja, što znatno olakšava subjektivni osećaj na koži. Najbolji rezultati laserske epilacije postižu se kod osoba koje imaju svetlu kožu i crne, jake i tamne dlačice.

Šta je potrebno uraditi za pripremu pred tretman laserske epilacije?

Kako bi epilacija bila efikasna hormonski status mora biti uredan. Za uspešnost epilacije bitno je da se tretmani rade na dogovoren period. Oko 2 nedelje pre i posle tretmana NEMA izlaganja Suncu, kao ni posete solarijuma. Između tretmana lasersko uklanjanje dlaka, dlačice se ne smeju izbeljivati, čupati pincetom niti depilirati. Kako bi se pripremili za tretman, laserske epilacije bitno je 2 – 3 nedelje pre tretmana dlačice skidati samo površinski, tj. depil kremom ili brijačem, a veče pred tretman, OBAVEZNO brijačem skinuti dlačice.

Kako tretman lasersko uklanjanje dlaka – laserska epilacija
izgleda kod nas?

U Sože beauty kozmetičkom salonu Novi Sad, prilikom tretmana laserske epilacije koristi se hladni kontaktni gel, koji ublažava osećaj toplote na koži. Svaki klijent dobija zaštitne naočare, kako bi se zaštitli od svetlosnog snopa lasera koji deluje. Kada se laserski tretman epilacije završi, klijent dobija potrebne stvari kako bi se koža očistila, a kllijent mogao da nastavi sa svojim predviđenim dnevnim aktivnostima.

Kompletan cenovnik laserske epilacije po regijama, možete pogledati ovde.

Laserska epilacija je sada već dobro poznata i prilično popularna metoda za trajno uklanjanje neželjenih dlaka, sa svih površina na telu. Napretkom same tehnologije laserski aparata, laserska epilacija postala je veoma uspešna, kod gotovo svih ljudi koji je primenjuju.

Bitno je naglasiti, da su tretmani laserskog uklanjanja neželjenih dlačica potpuno bezbedni i veoma uspešni.

Zahvaljujući napretku same tehnologije, danas možemo, potpuno bezbedno tretirati sve tipove kože, pa čak i one najosetljivije. Nakon tretmana, na koži nema nikakvih iritacija, niti bilo kakvih neželjenih reakcija. U poređenju sa ostalim metodama uklanjanja dlačica, laserska epilacija je trajno i mnogo efikasnije rešenje.

Sože beauty kao i uvek, prati napredak samih aparata, pa vam tako nudi trajnu epilaciju diodnim laserom.

Diodni laser se bazira na odabranoj dinamici svetlosti i toplote, koja prolazi kroz površinu, kako bi stigla do same folikule dlake. Laserski aparat 3 X C alfa koristi tri talasne dužine 755nm/ 808 nm/ 1064 nmn. Sami talasi su veoma efikasni i delotvorni na melanocite folikula dlake, naravno bez oštećenja okolnog tkiva, jer se lasersko svetlo precizno usmerava. Diodni laser koji koristimo za lasersku epilacij omogućava veoma efikasno uklanjanjes standardnih, veoma tamnih dlačica, ali i svetlih i tankih.

Trajna epilacija diodnim laserom omogućiće da laserski zrak prođe kroz površinu kože i dopre do korena folikula dlake i na taj način razara sam bulbus dlake, a predeo  gubitka dlake regeneriše se bez oštećenja tkiva.

 

Rezultati laserske epilacije zavise od fototipa dlake,  kao i njene pigmentacije, faze rasta na tretiranoj površini. Ono što se smatra zadovoljavajućim efektom laserske epilacije, jeste da se nakon 6 do 8 tretmana uklanja 80 % upornih i neželjenih dlačica. 

Zakažite svoje konsultacije

Laserska epilacija I laserski tretmani lica:

NE PREPORUČUJE se izlaganje Suncu/solarijumu 30 dana nakon tretmana.

Ne raditi tretman ako ste u:

  • Drugom stanju, dojilja, onkološki pacijent, epileptičar ili dijabetičar
  • Tretmani se rade na 30 dana u dogovoru sa kozmetičarem
  • Neophodno je ispoštovati period od 30 dana za najbolje moguće rezultate, ukoliko se tretmani ne rade u dogovorenom vremenskom periodu, kozmetičar kao ni Sože beauty D.O.O. Novi Sad, ne odgovaraju za nezadovoljavajući rezultat klijenta. (NPR. ako se tretman ponavlja jednom u 3 meseca)
  • Nakon laserskih tretmana epilacije, nikako ne sme da se radi depilacija voskom, epilatorom, pastom. U obzir dolazi samo skidanje dlačica depil kremom i brijačem.
  • Ukoliko se uplati paket od 6 tretmana, neophodno je da se rok tretmana ispoštuje, da se klijent pojavi na zakazanom terminu, zbog nemogućnosti refundacije novca. U slučaju nepredvidjenih okolnosti (smrtni slučaj, bolest) obavestiti kozmetičara i dogovoriti novi termin.
  • NEOPHODNO je da ne postoji hormonski disbalans klijenta ili da se drže pod kontrolom u dozvoljenim granicama kako bi tretman bio uspešan. (NPR. Ukoliko je granica vrednosti 2, a Vaš rezultat je 4 – 5 neophodno je da dovedete u dozvoljenu granicu kako bi efekat tretmana bio potpun). U drugim situacijama kozmetičar kao i Sože beauty D.O.O. Novi Sad ne snose nikakvu odgovornost za nezadovoljavajuće rezultate klijenta.
POZOVITE NAS