Mišići Lica Elektrostimulisani Mioliftom

elektrostimulacija misica lica

Dame danas, više nego ikada, ulažu u negu kože lica što je za svaku pohvalu. Ali činjenica je da redovni kozmetički tretmani, te aplikacija seruma, krema, i neinvazivnih procedura ne mogu zaustaviti godine koje nepovratno teku, i da će u nekom momentu bore, kao i opali tonus postati vidljivi u našem odrazu u ogledalu.

Do nedavno tu je glavnu reč imala estetska hirurgija, kao jedino optimalno rešenje koje bi nas učinilo ponovo mladim i punim samopuzdanja, ali na radost onih koji joj nisu skloni, sada je tu miolift.

Reč je o za sada jedinom nehiruškom poduhvatu koji ima efekat liftinga lica, i moć da izbriše neželjene tragove mimike, genetike, stila života, godina i stresa sa našeg lica.

U nastavku pročitajte šta je tačno miolift, kako sam tretman izgleda, kome se preporučuje i kakve rezultate nakon njega možete očekivati.

Šta je miolift?

Miolift je FDA odobren i potpuno bezbedan tretman elektrostimulacije mišića lica, a ono što je naročito značajno jeste da je sama procedura primene tretmana potpuno bezbolna i neinvazivna.

Radi se o metodi koja izuzetno uspešno utiče na mišiće lica tako što elektroimpulsima podstiče i ponovo aktivira njihovo kontrahovanje.

Kao rezultat postiže se vidljivo podizanje tonusa lica, ali i ublažavanje bora na koži lica te drugih tragova starenja s obzirom na to da miolift dovodi do ponovnog stvaranja kolagena u dubljim slojevima epidermisa.

Ova niskofrekventna struja uz to aktivira i elakstična vlakna koja koži daju novu mladalačku jedrinu i svežinu.

Ono što je važno imati na umu jeste da miolift tretmanu mogu da se podvrgnu i pojedinci koji imaju izuzetno nizak prag bola budući da je procedura gotovo neosetna.

Oni koji su prošli seriju tretmana tvrde da se oseća samo lagani dodir elektroda i tek ponekad veoma blago peckanje. Struja koja se ispušta tokom miolifta je niskofrekventa i ne dovodi do nadražaja nervnih struktura.

Uz to, sam tretman ne dovodi do intenzivnih kontrakcija mišića lica pa ne može doći do oštećenja vlakana i bilo kakvih drugih neželjenih efekata. Sigurno je samo da će miolift podmladiti podbulu i umornu kožu lica u izuzetnoj meri.

miolift lica

Šta možete očekivati od miolifta?

Postojeće bore postaće manje vidljive i znatno ublažene usled uticaja mikrostruje, a nastanak novih će se drastično usporiti.

Ipak, najvažnije od svega je da će miolift podići tonus mišića lica koji prirodno vremenom postepeno opada.

Pomenuta jedrina lica postiže se limfnom drenažom koja je sastavni deo miolift tretmana, a sam proces obuhvata pet faza stimulacije – pomenuta limfna drenaža, aktivacija kolagena i elastina, stimulacija mišića, i na kraju podsticaj krvotoka u regiji lica.

Preporuka kozmetologa je da se miolift primeni u seriji od šest do deset tretmana, što zavisi od stanja kože lica i individualne procene samog kozmetologa.

Nakon toga možete očekivati da koža postane mladolika, elastičnija, da blage bore i sitni ožiljci nestanu bez traga, a da oni najuočljiviji, dugogodišnji postanu manje vidljivi i znatno blaži.

Uz to, miolift ublažava vidljivost tamnih kolutova ispod očiju i podstiče mikrocirkulaciju čitavog lica. Jedno je sigurno – miolift usporava proces starenja, na momenat ga zaustavlja i omogućava nam da se vizuleno vratimo koji korak nazad te da sa novim elanom doživimo neke nove avanture.

Mišići lica

Impresivan je podatak da se naše lice sastoji od oko 60 individualnih mišića, ali i onaj da je svega 10% kontinuirano aktivno dok ostatak postepeno i lagano ali nesumnjivo vremenom vodi atrofiji.

Jedina aktivnost koja mišiće lica može podstaći na kontrahovanje je proces žvakanja, pa zato mišići koji nisu angažovani ovom radnjom, kako godine idu, sve više slabe i stanjuju se što dovodi do utiska opalog tonusa.

Potpuno je razočaravajuće saznanje da ma šta radili i koliko god se tudili da tome stanemo na put to prosto nije moguće. Tačnije, nije bilo moguće do nedavno, do pojave miolifta.

Ovaj tretman aktivno utiče na čak 30 mišića lica i vrata, i to tako što svaki ponaosob individualno obrađuje. Elektroimpulsi ove mikrostruje imaju mogućnost da prodru do središnjeg dela mišića i da tako prouzrokuju njihovu maksimalnu aktivaciju.

Kao rezultat upravo toga javlja se podignut tonus lica.

Kako izgleda tretman miolifta?

U eminentnom salonu lepote Sože beauty tretman miolifta obavlja se aparatom najnovije generacije. Čitav proces je veoma ugodan i traje oko 60 minuta.

Tretman počinje postupkom umivanja, nastavlja se pilingom, a potom sledi elektrostimulacija. Nakon toga na tretiranu kožu lica nanosi se ampula, lifting maska, antirid te hidratantna završna krema.

Miolift vrši isključivo stručno i obučeno lice.

Važno je imati na umu da kozmetolozi savetuju higijenski tretman lica pre primene miolifta, kako bi se koža lica pripremila za dalju stimulaciju i postigla najbolje efekte mioliftom.

Činjenica je da će se izumrle ćelije lica kao i zatvorene pore naći na putu postizanja maksimalnih rezultata elektrostimulacije pa je najbolje kožu prethodno dubinski dobro očistiti.

A sam tretman možete primeniti onda kada znaci starenja vaše kože lica postanu uočljivi, ili nešto ranije, kao preventivnu meru preranom starenju.

Nije neobično da se mlade devojke u 20-im godinama izlože mioliftu kako bi usporile proces pojave bora i opadajućeg tonusa. Efekti ovog neinvazivnog liftinga biće aktivni šest do deset meseci nakom završene serije tretmana, u zavisnosti od tipa kože i intenziteta nege iste.

Miolift – iskustva

Ključno pitanje je može li miolift usporiti i zaustaviti starenje? Odgovor glasi – zaustaviti ne može, ali usporiti proces starenja apsolutno može.

Iskustvo onih koji su se podvrgli stimulisanju mišića lica elektroimplusima potvrđuje ovu tezu, a njihovo zadovoljstvo govori u prilog tvrdnje da su rezultati miolifta zaista impresivni.

Nakon serije tretmana elektrostimulacije procenat stvaranja kolagena povećaće se za 15%, dok će se procenat proteina uvećati za čak 50%. Impresivno, zar ne?

Upravo zbog toga je nesumnjivo da će efekti tretmana biti uočljivi već nakon prvog procesa podvrgavanja elektroimpulsima. Svakako, do postizanja pune jedrine doći će tek nakon više uzastopnih tretmana.

Rezultati ni kog jednog pojedinca neće izostati, to je sigurno, ali će svakako biti najuočljiviji kod dama između 35 i 45 godina starosti. Budući da je kod njih razlika u kvalitetu kože u odnosu na prethodni period života najprimetnija.

Ali ono što je apsolutni favorit kod svih korisnika miolifta je činjenica da je reč o u potpunosti bezbolnom tretmanu koji je čak veoma prijatan.

Nema te magije koja će stati na put prolaznosti vremena, i u tome je, uprkos činjenici da nam se ne dopada uvek promena koju vidimo u ogledalu usled tog procesa, lepota života.

Ipak, saznanje da postoji tretman kao što je miolift donosi izvesnu utehu budući da svaka od nas ponekad poželi da se mudrost koju godine nose i lepota mladosti bar na kratko srećnu.

Ženja Trbojević

Ženja Trbojević

Kozmetičar, fizioterapeut i diplomirani psiholog
osnivač i vlasnik Sože beauty DOO

Više o autoru

Related posts

Zakažite svoje konsultacije

POZOVITE NAS