Akne i bubuljice

Kako se rešiti bubuljica

Pitanje svih onih sa aknama je uvek isto: Kako se resiti bubuljica? – akne i bubuljice predstavljaju veliki problem većine ljudi.
Bilo da se radi o tinejdžerima ili osobama od četrdeset, akne i bubuljice su jednako mučne.
Bubuljice i akne nastaju kao posledica prekomernog lučenja sebuma, dolazi do zapušavanja lojnih žlezda što dalje prouzrokuje problem u vidu upalnog procesa.

Problem sa bubuljicama uglavnom se vezuje za tinejdžerski period, al neretko je slučaj da i u kasnijem dobu, ljudi imaju isti problem, uporne akne i bubuljice. 

Akne i bubuljice mogu da se nalaze na čelu, bradi, na vratu, da budu bolne i upaljene.

Najgora stvar koju možete da uradite, jeste da ih samostalno dirate. Na taj način samo pogoršavate problem sa bubuljicama, a velika je verovatnoća da će na koži ostati tragovi u vidu fleka i ožiljaka.

kako ukloniti bubuljice

Bubuljice i akne nastaju kao posledica prekomernog lučenja sebuma, te dolazi do zapušavanja lojnih žlezda, što dalje prouzrokuje problem u vidu upalnog procesa. Na tom mestu dolazi do gomilanja bakterija, a dalje do crvenila i gnoja.

Akne predstavljaju upalno oboljenje kože, koji mogu da se pojave u vidu komedona, mitisera ili crvenih bubuljica, odnosno papulo pustula.

Uzrok nastanka akni i bubuljica mogu biti različiti. Za pojavu bubuljica, mogu biti odgovorni sledeći faktori :

 

Lečenje akni i bubuljica

Lečenje akni može da bude dugotrajno i veoma iscrpljujuće. Ono čemu se najteže odoleva jeste da ne smeju da se cede i da je potrebno strpljenje i disciplina. 

Bilo da se radi o potkožnim bubuljicama, upornim bubuljicama na bradi, bubuljicama od znoja ili bubuljicama po obrazima, laserski tretman postaće vaš saveznik u borbi do savrešno glatke kože. 

Laserski tretman je inovativno rešenje za lečenje akni i bubuljica, koji se pokazao uspešno na velikom broju klijenata.

Laser deluje pomoću svetlosnog snopa, koji prolazi u dublji sloj kože i uništava žarište, koje je uzrok upornih akni i bubuljica. Laser za akne deluje protivupalno, umiruje postojeću infekciju i regeneriše kožu. 

Laserski tretman je izuzetno efikasan i potpuno bezbedan za klijenta. Ne ostavlja nikakve tragove niti oštećenja na koži nakon samog tretmana.
Koža može biti blago crvena i otečena, što se kroz koji sat u potpunosti smiruje. 

Prilikom laserskog tretmana oseti se blago peckanje i neprijatnost, koja po zavrsetku tretmana prestaje.

potkozne bubuljice

Savremeni laseri i preporuka kućne nege nakon tretmana

Savremeni laseri imaju snažne sisteme hlađenja, koji će ublažiti neprijatnost, ali svakako ne možemo reći da je ovo jedan od opuštajućih tretmana lečenja akni.

Prednost tretmana je što za efekat ima i skupljanje pora i regulaciju sebuma, pa će nakon ovih tretmana koža mnogo manje da se masti, a neće postati dehidrirana. 

Laserski tretman za akne i bubuljice pokazao se kao vrlo uspešan i kod klijenata koji se dugi niz godina muče sa potkožnim bubuljicama.

Pored toga što će umiriti upalne procese, laser će delovati i na ujednačavanje tena, te će koža nakon serije tretmana biti u potpunosti regenerisana. 

Laserski tretmani rade se u seriji od 3 do 5 tretmana, zavisno od stanja u kom se koža nalazi, a tretmani se ponavljaju jednom u tri nedelje.
Sama procedura laserskog tretmana za akne traje izmedju 20 i 30 minuta, a oporavak je minimalan. 

Ako vam je koža masna, ten neujednačen, mučite muku sa bubuljicama na obrazima i čelu, potkožnim bubuljicama koje duže vremena ne prolaze ili vam se konstantno pojavljuju bubuljice od znoja, laserski tretman je idealan za vas.

Laserski tretman za akne i bubuljice može da se radi na licu, vratu, dekolteu i leđima. 

Već nakon prvog tretmana, bubuljice se znatno smanjuju, ali za dugotrajne rezultate, ipak je neophodna serija tretmana.
Nakon tretmana, klijent dobija preporuku kućne nege, koja podrazumeva adekvatan gel i kremu protiv bubuljica, kako bi ubrzali proces regeneracije i sprečili spoljne agense da pogoršavaju stanje kože. 

Nakon laserskog tretmana koža je fotosenzitivna, pa je preporuka da se izbegava direktno izlaganje suncu i solarijumu, kao i da se svakodnevno koristi krema sa zaštitnim faktorom

Sože Beauty Novi Sad

Laserski tretman za lećenje akni podrazumeva:

Tretman za akne i bubuljice podrazumeva korišnje kontaktnog gela i zaštitnih naočara kao prateći zaštitni deo laserskih tretmana.

Cena tretmana je 5000 dinara.

Zakažite svoje konsultacije

POZOVITE NAS