Salicilna kiselina

Salicilna kiselina za lice

Masna koža sklona konstantnim upalnim procesima, predstavlja agoniju za sve koji se sa njom suočavaju.


Brojni tretmani, kozmetički preparati, a stanje se tek za nijansu popravlja. Tretman koji je u velikom broju rešio upravo problem konstanih upala i regulisao lučenje sebuma, je upravo hemijski piling sa salicilnom kiselinom.

Hemijski piling salicilnom kiselinom koristi se kod nečiste, aknozne i masne kože, ali i kože sklone seboroičnom dermatitis.
Smanjuje upalne procese, reguliše lučenje sebuma i čisti pore. Salicilna kiselina se preko 2000 godina koristi za lečenje različitih kožnih problema. 


Salicilna kiselina spada u grupu betahidroski kiselina, a molekuli salicilne kiseline su mnogo manji, te samim tim ima veliku uspešnost u rešavanju mnogih problema, jer lakše prodire u dublje slojeve. Zbog tih svojih karakteristika efikasnija je od alfahidroksi kiselina.

Salicilna kiselina, generalno poboljšava strukturu i kvalitet same kože, te se iz tog razloga veoma često, mnogi opredeljuju baš za nju. Veoma uspešno rešava problem ožiljaka, ali deluje i na podmlađivanje kože.


Zbog svojih malih molekula, ima moć da prodire u dublje slojeve kože i ubrzava rastvaranje masti i lipida, ali pored toga ona pospešuje i hidrataciju lica.

 
salicilna kiselina cena

Svima  koji se muče sa nečistom i aknoznom kožom, upornim komedonima, prekomernim lučenjem sebuma i konstantnim upalnim procesima, preporučuje se tretman salicilnom kiselinom. 

Nakon samog tretmana ten je ujednačen, a koža je mnogo sjajnija. Salicilna kiselina, delovaće da umanji i ožiljke, a za maksimalan efekat može se kombinovati sa nekim drugim tretmanima ili drugim vrstama kiselina.

Sože Beauty Novi Sad

Hemijski piling salicilnom kiselinom

Nakon samog tretmana koža je rumena i moguće je blago perutanje.
Tretman NE spada u grupu agresivnih tretmana, te vam nije potreban period oporavka.

Klijent nakon tretmana može da nastavi sa svojim svakodnevnim aktivnostima. 

Hemijski piling salicilnom kiselinom radi se jednom u dve nedelje, a preporučuje se 4-6 tretmana zavisno od stanja i problema na koži.
Idealan period za hemijske pilinge i voćne kiseline je zimski period.

Svakako, nakon tretmana voćnim kiselinama, kao i nakon hemijskih pilinga, neophodno je korišćenje zaštitnog faktora, kao i izbegavanje direktnog izlaganja suncu.
Preporuka je da se u narednim danima, nakon samog tretmana poveća hidratacija kože, ali svakako spram stanja i problema koji se rešava,
u Sože beauty kozmetičom salonu klijent će dobiti tačnu preporuku kućne nege.

Hemijski tretman lica podrazumeva:

Zakažite svoje konsultacije

POZOVITE NAS