Mikrodermoabrazija

dijamantska mikrodermoabrazijaMikrodermoabrazija

Danas vam predstavljamo tretman dijamantske mikrodermoabrazije koja će vas bez ikakve sumnje u potpunosti očarati.

Kažu da je koža lica delikatna poput kakvog egzotičnog cveta koji traži konstantnu pažnju, kontinuiranu negu, poneki specijalni tretman i mnogo ljubavi.

Samo tako zablistaće u svom punom sjaju i uzvratiti nam ujednačenim i zdravim tenom, impresivnim tonusom i mladalačkim izgledom koji će sve očarati. Mikrodermoabrazija je možda idealan tretman za vas.

Stil života moderne i savremene žene zahteva posebno izdvojeno vreme samo za brigu o ovom delu tela, pa je tako poseta kozmetologu postala potpuno jednaka redovnim kontrolama kod stomatologa – dakle stvar lične higijene i brige o sebi.

Kako biste sačuvali i održali zdrav izgled ove regije,
poboljšali cirkulaciju i otklonili izvesne nepravilnosti s lica potrebno je da
najpre praktikujete redovne tretmane čišćenja različitim metodama.

Šta je mikrodermoabrazija?

Mikrodermoabrazija je neinvazivna i blaga metoda uklanjanja površinskog, izumrlog sloja kože koja se radi sa ciljem poboljšanja same teksture epiderma.

Reč je o tretmanu koji je prvi put primenjen pre nešto više od 30 godina u Italiji, i od tada je postao jedan od najpopularnijih u čitavom svetu.

Zapravo se radi o pilingu mrtvih ćelija epiderma koji se primenjuje pomoću dijamantske sonde.

mikrodermoabrazija

Kako izgleda sam tretman mikrodermoabrazije?

Preko prethodno očišćene kože lica pripremljene za tretman specijalizovanim aparatom mikrodermoabrazije se postepeno prelazi, a izbegavaju se regije usana i kapaka.

Na taj način se sondom sa dijamantskim vrhom lagano uklanja površinski sloj kože koji se istovremeno usisava ugradnim vakumom.

U zavisnosti od regije koja se tretira, stručno lice podešava intenzitet rada sonde, pa se može prodreti i u nešto dublji sloj kože, po potrebi.

Stepen dermoabrazije određuje se veličinom dijamantske sonde, brzinom prelaza i brojem prelaza preko pojedinih regija.

Ovim pilingom se zapravo emituju signali dubljim delovima epidermisa koji podstiču proizvodnju kolagena i elastina.

Po završetku tretmana vaše lice će odisati svežinom i na dodir biti izuzetno glatko.

Koliko često se treba podvrgnuti mikrodermoabraziji?

Sam tretman mikrodermoabrazije je veoma prijatan i traje oko 30 minuta.

Potrebno je ponavljati ga s vremena na vreme, u skladu sa savetima i preporukama vašeg kozmetologa, a taj broj će oscilirati i u zavisnosti od tog šta želite da postignete. Najčešće se savetuje četiri do šest tretmana dijamantske mikrodermoabrazije u jednakim vremenskim intervalima.

Mikrodermoabrazija je veoma zahvalna i prilagodljiva metoda, te je možete kombinovati sa drugim tretmanima. Uz to, ovaj specijalizovani piling se osim na koži lica može primenjivati i na drugim delovima tela poput vrata i dekoltea, po preporuci stručnog lica.

Kome se preporučuje mikrodermoabrazija i kako deluje?

Mikrodermoabrazija se preporučuje osobama svih starosnih dobi i svih tipova kože.

Dakle, sjajne rezultate uočiće i oni sa starijom i oni sa mlađom kožom, pojedinci svetle ili tamnije puti, a rezultati u vidu uklanjanja sivila sa lica, vraćanje njegovog zdravog sjaja, ublažavanje finih linija, redukcija mitisera i akni, kao i manjih ožiljaka biće više nego očigledno već nakon prvih tretmana.

Budući da podstiče mikrocirkulaciju, mikrodermoabrazija omogućava bolju ćelijsku ishranu, te brže i potpuno upijanje svih aktivnih materija koje se nalaze u preparatima za negu. Na taj način stare i izumrle slojeve kože zameniće novi mladi, obogaćeni potrebnim hranljivim supstancama.

Kome se NE preporučuje mikrodermoabrazija?

Stručnjaci kažu da se ovaj tretman NE savetuje onim individuama koje imaju izrazite i duboke ožiljke na licu, aktivne keloide i akne, budući da neće dati željeni rezultat.

Takođe, ne preporučuje se ni pojedincima sa nedijagnostikovanim lezijama, sa oboljenjem rozacee, sa bradavicama i proširenim kapilarima koje se nalaze na mestu koje treba da bude podvrgnute tretmanu, nedavnim herpesom i autoimunim obolenjima.

Koji su benefiti mikrodermoabrazije?

Primenom mikrodermoabrazije lica podstiče se intenzivno obnavljanje kože i poboljšava se njena tekstura.

Osim što se ovim putem uklanjaju sve izumrle čestice sa površine kože, vakum masaža sonde poboljšava čišćenje lica, cirkulaciju i limfnu drenažu. Koristi se za regulaciju masnoće kože, za smanjivanje izuzetno proširenih pora, za korekciju sitnih bora, uklanjanje površinskih ožiljaka, ožiljaka od akni i staračkih pega, te za odstranjivanje melazme i plitke hiperpigmentacije.

Jedna od najvećih prednosti pak je činjenica da se radi veoma neagresivnom, nehirurškom tretmanu kojim se postiču izvanredni rezultati, a nije potrebno vreme za oporavak. Po završetku ovog procesa možete se odmah vratiti svojim redovnim aktivnostima.

Ono što je takođe izvanredno jeste podatak da se nakon histopatološke analize tretirane kože došlo do zaključka da promene nakon mikrodermoabrazije ne nastaju samo u površinskom sloju kože, već na svim nivoima epidermisa i u svim njegovim strukturama.

Koje nuspojave možete očekivati nakon mikrodermoabrazije?

Ovaj tretman nema nus pojave, i upravo to je ono što pojedinci koji su se podvrgli tretmanu izuzetno vole.

Eventualno se kod pojedinih individua sa izuzetno osetljivom kožom lica može pojaviti kratkotrajno i blago crvenilo, koje će proći već nakon sat vremena. Takođe, moguće je da dođe i do manjih podliva na mestima na kojima vakum jače povuče kožu, ali to je izuzetno retko i tragovi će nestati nakon nekoliko dana.

Kozmetolozi preporučuju ovaj tretman čak i onima koji imaju senzitivno lice sklono alergijama. Budući da koža može biti za nijansu osetljivija po završetku tretmana, ne savetuje se izlaganje suncu u narednih 24 sata.

Zakažite svoje konsultacije

Nakon mikrodermoabrazije se bez vidljivih oštećenja kože smanjuju, a u nekim slučajevima i potpuno uklanjaju:

Nakon tretmana mikrodermoabrazije mogu se očekivati sledeći rezultati:

U našem studiju lepote tretman mikrodermoabrazije podrazumeva:

POZOVITE NAS