Ultrazvučna špatula

Ultrazvučno čišćenje lica

Prvi i osnovni postulat nege lica, pravilo broj jedan koje nikada, u bilo kojim uslovima ne sme biti zanemareno, je bez ikakve sumnje – čišćenje. Kako biste svim hranljivim supstancama koje na svoju kožu nanosite putem seruma, maski, koktela i krema omogućili da dopru do dubljih slojeva epitela, neophodno je da se najpre oslobodite svih nečistoća u vidu mrtve kože, ali i bakterija, gljivica i drugih mikroorganizama koji žive na površini našeg lica.

Ukoliko ste spremni da prigrlite ovo pravilo te budete u korak s vremenom, predlažemo vam da klasičan higijenski tretman zamenite ultrazvučnim čišćenjem lica koje se primenjuje uz pomoć specijalizovane špatule – spatula za lice.

Šta je ultrazvučna špatula?

Reč je o savremenoj metodi održavanja kože lica čistom pomoću ultrazvučnog aparata koji ima sposobnost da odstrani izumrle ćelije kao i sve druge nečistoća sa njega, te otvoriti vaše pore kako bi koža lakše i efektnije apsorbovala sve hranljive preparate koje nakon čišćenja na nju naneste. Zapravo, radi se o tretmanu 2-u-1 koji će najpre očistiti vašu kožu, a potom omogućiti intenzivno hranjenje.

spatula novi sad

Koja je prednost ovog tretmana?

Najpre imajte na umu da je tretman potpuno bezbolan. Ukoliko imate osetljivu kožu i nizak prag bola, ovo je idelno rešenje za vas kako biste lice održavali čistim i besprekornim, te podložnim za dalju rutinsku ili preporučenu specijalizovanu negu. Pored toga, ultrazvučni tretman je adekvatna zamena za klasičan, s tim da zahteva manje vremena i znatno olakšava čitavu proceduru.

Još jedan u nizu benefita je i taj što prilikom čišćenja i izvlačenja mitisera i sebuma ultrazvučnom metodom koža ostaje tek blago crvena, što u potpunosti nestaje već nakon sat vremena. Ukoliko i dalje niste impresionirani imajte u vidu i to da će nakon ultrazvučnog čišćenja vaše lice upiti znatno veću količinu hranljivih stastojaka nego nakon jednostavnog utrljavanja ili masaže.

Dame različite starosne dobi rado se podvrgavaju ovom tretmanu pred neke važne događaje jer pored toga što lice ostaje čisto i hidrirano, ultrazvučne vibracije praktično vrše i mikromasažu, što dovodi do bolje prokrvljenosti i saturacije kiseonika. Na taj način opušta se muskulatura lica, i bude se i uspavani regenerativni i metabolički procesi. Zbog toga vaša koža gotovo instant deluje mlađe, odmornije i zdravije.

Kako izgleda tretman ciscenje lica ultrazvucnom spatulom?

Najpre se radi priprema za tretman, a potom se nanosi tanak sloj gela. Ultrazvučnom špatulom, koja dolazi u direktan kontakt sa vašom kožom, upravlja obučeni profesionalac koji njome lagano i uz blagi pritisak prelazi preko lica više puta. Frekvencija na kojoj radi stvara tanak sloj ozona, pa intenzivnim ultrazvučnim vibracija izvlači komedone, sebum i sve ostale nečistoće iz vaših pora. Istovremeno ovaj aparaturni proces dezinfinkuje vašu kožu i priprema ja za dalju obradu.

Dakle, nema nikakvog neprijatnog ceđenja mitisera, a za razliku od klasičnog tertmana čišćenja, na ovaj način se uklanja tanak sloj površinskih mrtvih ćelija kože. Po završetku tretmana, na lice se nanosi adekvatna maska kako bi se koža sasvim umirila, nahranila, i kako bi se proširene pore ponovo skupile.

Kome se preporučuje tretman ultrazvučna špatula?

Tretman mogu da isprobaju svi oni koji su razvili potrebu i želju da imaju svežu i čistu kožu lica, da takoreći održavaju njegovu higijenu na najadekvatniji način. To mogu biti osobe muškog ili ženskog pola, bilo kog uzrasta. Naročito je preporučljiv pak pojedincima koji ne tolerišu bol na najbolji način, i onima kod koji se uled činjenice da imaju osetljivu kožu kao kratkotrajne posledice klasičnog tretmana čišćenja javljaju jako crvenilo, ranice i ekskorijacije.

Ovo je savršen tretman za osobe koje nemaju mnogo vremena na raspolaganju, a žele da se pozabave očuvanjem i pravilnom negom svog lica, i onima koji planiraju da se podvrgnu nekoj od estetskih procedura poput mezoterapije, hemijskog pilinga, botoksa ili ubrizgavanja
hijaluronskih filera.

Tretman ultrazvučna špatula podrazumeva:

Zakažite svoje konsultacije

POZOVITE NAS