Voćne kiseline

Voćne kiseline za lice

Jesen na mnoge ostavlja loš utisak – depresivni su i tmurni, baš kao što je najčešće i samo vreme u ovo doba godine, ali u domenu kozmetologije upravo jesen, a potom i zima predstavljaju savršen momenat da se bez brige bavimo negom svoga lica.

Upravo zbog manjeg broja sunčanih sati i slabijeg intenziteta sunčeve svetloti to je idealan period za tretmane voćnim kiselinama, hemijski piling, laserske tretmane lica, dermapen i tome slične poduhvate čija primena se ne preporučuje tokom letnjih meseci.

Međutim, veliki broj ljudi veoma skeptično reaguje na pomen voćnih kiselina. Čini se da su predrasude kada je o ovoj temi reč brojne pa smo zato odlučili da se ovoga puta potrudimo da vam podrobnije objasnimo o čemu je tu zaista reč.

Tretman voćnim kiselinama

Voćne kiseline predstavljaju vid hemijskog pilinga koji razara postojeće veze između izumrlih ćelija kože i na taj način slabi njihovu strukturu. 

One su najčešće spoj mlečne, citrusne, glikolne, jabučne, i grožđane kiseline.
Prilikom upotrebe voćnih kiselina potrebno je biti veoma obazriv, jer ukoliko se sa njima nestručno rukuje, može se dogoditi da tretman napravi više štete nego koristi.
U suprotnom, obazrivom i profesionalnom aplikacijom postićićete fantastične rezultate koji će gotovo odmah biti vidljivi.

Nanošenjem voćnih kiselina na lice skidaju se površinski slojevi kože, i na taj način uklanjaju brojne nepravilnosti. Voćnim kiselinama mogu se odstraniti ožiljci, hiperpigmentacija i duboke bore, a mogu biti veoma delotvorne i za smanjivanje upalnih procesa. 

vocne kiseline za lice

Koja je prednost tretmana voćnim kiselinama?

Ono što je novo u SOŽE beauty jesu hemijski pilinzi koji su deo sasvim nove, revolucionarne MCCM tehnologije.
Medicinski pilinzi, nano tehnologija sa kontrolisanom ph vrednosti i vrlo pažljivo biranim aktivnim supstancama deluju tako da se već posle prvog tretmana uočavaju vidljivi rezultati. 

S obzirom na najnovija dostignuća u svetu kozmetike, MCCM je napravio pilinge koji su vrlo komforni za rad, budući da nema nikakvih neprijatnosti u toku samog tertmana, i nema crvenila koje uglavnom prati rad sa kiselinama, a rezultati su neverovatni. 

Tretmani se rade na dve nedelje, a konkretan broj zavisi od stanja kože lica. 

Ono što moramo napomenuti, ukoliko se odlučite za voćne kiseline, jeste da je veoma važno da budete jako oprezni.

Mnogo faktora utiče na to koliko će tretmani kiselinama biti uspešni i bezbedni. Od količine slobodnih i baferovanih kiselina, ph vrednosti na kojoj rade i na kraju koncentracije sa kojom se radi. 

Sreća je što više ne moramo da očajavamo nad stanjem kože, već mozemo vrlo brzo i uspešno da rešimo sve nepravilnosti koje nas more i čine nesigurnim.

Tretman voćnim kiselinama podrazumeva:

Zakažite svoje konsultacije

POZOVITE NAS