Muško ženski odnosi – loša komunikacija ključ problema

Sože Beauty Novi Sad

Muško ženski odnosi – loša komunikacija ključ problema

Danas ću se baviti temom koja nam je svima zanimljiva. Često slušamo o tome kako se muškarci i žene razlikuju, kako se ne razumeju, kako oni ništa ne razumeju ili one sve shvate pogrešno.

Dobra komunikacija je ključ zdravog odnosa. Na tome treba raditi, kako ne bi dolazili u konfliktne situacije. Zato se danas bavimo baš  ovom temom :).

Komunikacija je ključ srećne veze, a opet to je i najveći problem između muškaraca i žena. I muškarci i žene trebaju preuzeti odgovornost za pogrešne poteze u komunikaciji. Ovoga puta skrenuću pažnju  na propuste žena. Naime, stručnjaci su naveli nekoliko osnovnih grešaka koje čine žene dok razgovaraju sa svojim muškarcima.

 Taktika manipulacije

 Neke žene koriste se manipulacijom kako bi od svoga muškaraca dobile ono što žele, uključujući i razgovor. Takav pristup neko vreme deluje, ali muškarci na koncu shvate šta im činite i tada se povlače. Od svih loših pristupa komunikaciji, ovaj je najdestruktivniji, jer kod muškaraca ostavlja osećaj izigranosti i iskorištenosti. Manipulisanje je loše, jer dovodi i do udaljavanja partnera, pa možda i do prekida veze. Razmislite zašto se koristite manipulacijom. Je li to jedini način na koji znate komunicirati? Ovo je problem koji je puno više Vaš nego njegov. Vreme je da naučite pristojno komunicirati, da pritom uvažavate i sebe i partnera.

 Agresivan pristup

 Kada  razgovarate sa  muškarcem borbenim i napadačkim tonom, on oseća da ga vređate i ne poštujete. Takav način vam neće pomoći da dobijete to što želite. Tačnije, agresivnim razgovorom ugrožavate svoju vezu, jer će i on tada odgovoriti agresivno ili obrambeno. U svakom slučaju reakcija neće biti dobra. Umesto agresije, odaberite mirniji pristup. Recite mu ono što želite, ali recite to mirno i stabilnim nastupom.

 Loš tajming

Za razliku od žena, muškarci ne mogu raditi više stvari istovremeno. Jednako tako, ne mogu razmišljati o više stvari istovremeno. Ako mu kažete sve ono što Vas brine dok je on koncentrisan na nešto drugo, znajte da neće dobiti njegovu punu pažnju. Ma koliko se Vama njegova aktualna aktivnost činila glupa, morate imati poštovanje za stvari koje on voli. Dakle, to nije vreme kada trebate razgovarati s njim, ako zaista želite da se problem reši. Najbolje je da mu pristupite dok radi nešto drugo i kažete da biste voleli razgovarati s njim kad završi to što čini.

 Dramatični ispadi

 Jesu li suze i verbalni izlivi besa česti pratioci  Vašeg razgovora s njim? Ako je to slučaj, znajte da Vam to ne pomaže, jer se on neće saosećati sa Vama kad ste u takvom stanju. Tačnije, njega će to umoriti jer većinu muškaraca umara žensko neprestano kukanje i negativnost. Njihov mozak funkcioniše na drugačiji način i njima je zaista teško shvatiti zašto morate plakati kad je vreme za razumno delovanje.

Vreme je da promijenite takav pristup. Umesto pomalo dečijih emotivnih ispada, kontrolišite svoje emocije i ono što imate reći izrazite mirno i verbalno.

Možda će Vam neki od ovih saveta pomoći da popravite komunikaciju sa svojim partnerom. Ključ svega je da Vi znate šta želite i budete zadovoljni sobom, da nađete izduvni ventil i rešite se stresa, jer tako znaćete šta želite od njega, od veze, od Vašeg odnosa.

 Ukoliko želite da se posevetite sebi i oslobodite negativnih uticaja, posetite studio lepote Sože beauty.

Svaka žena koja je zadovoljna sobom i svojim izgledom, koja misli na sebe i odvaja vreme za sebe, biće srećnija i ispunjenija. Moje iskustvo govori da žene kada naprave male promene na sebi ili učine male stvari za svoj izgled, postaju pozitivnije i srećnije . Posetite nas!

Ženja Trbojević

Ženja Trbojević

Kozmetičar, fizioterapeut i diplomirani psiholog
osnivač i vlasnik Sože beauty DOO

Više o autoru

Related posts

Zakažite svoje konsultacije

POZOVITE NAS