Zašto je važan higijenski tretman lica

higijenski tretman lica

Higijenski tretman lica je deo lične higijene lica i podrazumeva čišćenje kože i pročišćavanje pora, kao i hidriranje kože i pojačavanje  mikrocirkulacije. Pojačana mikrocirkulacija pospešuje proizvodnju kolagena i elastina, dajući koži elastičnost i čvrstinu.

Higijenskim tretmanom oslobađete kožu od nakupljene nečistoće, suvišnog sebuma, izumrlih ćelija, mitisera i drugih sličnih promena.

Pravilnim izborom preparata i o samom toku tretmana brine iskusan kozmetičar, a zadatak mu je da Vam da savete i preporuči preparate za produženu kućnu negu.

Vaš kozmetičar mora da brine o tome da Vaša koža izgleda čisto, negovano i sveže.

Uticaji spoljnih faktora i nega kože lica

Štetni uticaji spolja, kojima smo svakodnevno izloženi, bilo da je to zagađen vazduh u urbanim sredinama, konzumiranje neekoloških namirnica, zagađena voda, alkohol ili prekomerno i neadekvatno izlaganje sunčevim zracima, niske temperarure, vetar i previše zadimljene prostorije su faktori koji negativno utiču na opšte stanje kože lica.

Za optimalnu negu poreporučuje se po jedan higijenski tretman lica u svakom godišnjem dobu.

Dva tretmana godišnje su minimum koji, uz odabir preparata koji odgovaraju tipu i stanju kože, morate priuštiti svom licu ukoliko želite da održite njegov zdrav izgled.

Ovo je procedura koju je važno primenjivati još od puberteta zato što većina promena i problema na koži počinje u pubertetu, a između ostalog korisno je početi što ranije sa adekvatnom negom kože, jer se tako usporava proces starenja kože, što pomaže da se bore što kasnije pojave i vide na Vašoj koži.

piling lica novi sad

Preporuka tretmana lica

U kozmetičkom salonu Sože beauty klasičan higijenski tretman podrazumeva obavezan mehanički piling, masažu i limfnu drenažu lica, vrata i deholtea, balans PH faktora, čišćenje ultrazvučnom špatulom, manuelno ceđenje, dubinsku ozonizaciju i dezinfekciju i na kraju stavljanje maske koja odgovara tipu Vaše kože.

Ceo tretman završavamo adekvatnom kremom koja dodatno umiruje, neguje i hrani kožu.

Što se dinamike rada ovih tretmana tiče ona je svakako individualna. Kod mlađih klijenata i osoba sa problematičnim licem tretmani se rade češće iz terapeutskih i estetskih razloga.

Zrelija koža se ređe izlaže ovakvim tretmanima zbog osetljivosti perifernih krvnih sudova i oslabljenom tonusu.

SOŽE SAVET!

Ako želite kod kuće da se bavite mitiserima, izbegavajte ceđenje i  različite hemijske stvari.

Najbolje bi bilo da napravite neku prirodnu masku i sa njom pokušate da rešite problem.

Evo predloga:
  1. Pet do šest tableta aspirina pomešajte sa malo destilovane vode i rastvorite da dobijete glatku smesu.Dodajte kašičicu meda. Ostavite da deluje od sedam do 15 minuta, pa isperite. Koristite je dva puta nedeljno.
  2. Pomešajte med i cimet u razmeri 2:1, dve kašike meda i kašika cimeta. Dobijte čvrstu smesu, koju ćete naneti na lice i ostaviti tokom 15 minuta.Nakon toga lice isperite i premažite tonikom. Ovu masku možete da koristite svaki dan. Bitno je da je lice uvek čisto iz više razloga.Prvenstveno zbog delovanja aktivnih sastojaka iz kremica koje se nanose na lice, zatim da bi Vaša koža bila zdrava i hidrirana i veoma važna stvar, kako bi sporije starila.
Negujte svoje lice i dopustite mu da izgleda maksimalno dobro!
Ženja Trbojević

Ženja Trbojević

Kozmetičar, fizioterapeut i diplomirani psiholog
osnivač i vlasnik Sože beauty DOO

Više o autoru

Related posts

Zakažite svoje konsultacije

POZOVITE NAS