Prednosti depilacije šećernom pastom

Sože Beauty Novi Sad

Prednosti depilacije šećernom pastom

Šećerna pasta ima nekoliko bitnih prednosti u odnosu na ostale metode depilacije. Ona dlačice otklanja u smeru njihovog rasta, ne izazivajući bilo kakve iritacije.

Alternativa depilaciji šećernom pastom je laserska epilacija i epilacija elektrolizom koja je trajno rešenje u odnosu na epilaciju.

Dlačice je moguće otkloniti i u ranoj fazi rasta, kada su svega 2mm dugačke. Slično toplom vosku, šećerna pasta otklanja i površinske izumrle ćelije kože i tako radi piling kože.

Kozmetičke kuće koje je proizvode tvrde da nakon njenog korišćenja nema uraslih dlaka. Za topljenje šećerne paste nije potrebna toplica ili aparat.

Ona se razmekša u rukama od toplote tela. Pogodna je za osobe koje imaju problema sa venama i kapilarima. Ne prouzrokuje modrice i podlive.

Takođe, pasta se ne lepi za kožu i moguće je skinuti vodom. Kako sa kože, tako i sa odeće. Šećerna pasta se koristi jednokratno, što je čini higijenskom metodom za depilaciju.

Preporučuje se i za depilaciju osetljivih, intimnih područja i lica. Redovnom upotrebom koren dlake slabi, dlake se proređuju i prestaju da rastu.

Ukoliko ste do sada koristili vosak za depilaciju, kod vas će pasta imati savršen učinak. Ukoliko ste pak koristili brijač ili kremu, za potpuni učinak biće potrebno malo više vremena.

Mnogi se pitaju zašto je vosak još uvek rasprostranjen po salonima, zašto je toliko dominantniji? Na prvom mestu je naravno cena.

U poređenju sa voskom, hladnim i posebno toplim, pasta je dosta skuplji materijal. Osim toga, za depilaciju šećernom pastom treba 3-4 puta više vremena i teža je za rad.

Zatim, klijenti ređe dolaze, jer se dlačice proređuju. Vremenom, na jedan dolazak na depilaciju pastom dođu oko 3 depilacije.

Cena depilacije šećernom pastom

Cena depilacije ovim materijalom u kozmetičkim salonima je bar duplo veća od cene depilacije voskom. Zato se i klijenti ne odlučuju da ne koriste vosak.

Predlažemo da pogledate i proceduru i prednosti laserske epilacije u odnosu na depilaciju šećernom pastom.

Čini se da kada bi kozmetičari malo više edukovali svoje klijente o prednostima depilacije šećernom pastom, sigurno bi je veći broj žena i probao.

Ovako tu uslugu nudi prilično mali broj salona lepote. Za klijente, depilacija šećernom pastom svakako ima niz pogodnosti.

Koža je mekša, mrtve ćelije kože su uklonjene, dlačice su iščupane iz korena, rastu sporije, tanje su…

Takođe, ne morate čekati da dlačice porastu.

Dovoljno je da imaju od 2 do 5 mm. To je ipak prekratko za vosak.

Ženja Trbojević

Ženja Trbojević

Kozmetičar, fizioterapeut i diplomirani psiholog
osnivač i vlasnik Sože beauty DOO

Više o autoru

Related posts

Zakažite svoje konsultacije

POZOVITE NAS