Pravilno čišćenje lica presudno za njegovu lepotu

ciscenje lica

Pravilno čišćenje lica

Kako biste imali čisto i lepo lice potrebno je da redovno održavate njegovu higijenu. Međutim, za još bolje rezultate postoji niz korisnih saveta. Dobra higijena lica je ključ za njegovu lepotu i čistoću. Hidratacija, negovanje kao i redovno umivanje i skidanje šminke pre spavanja samo su neki od poteza. Međutim i žene i muškarci često greše i kad je u pitanju sredstvo za čišćenje, ali i odabir tretmana za negu. Velika je razlika izmedju higijenskog tretmana lica i ultrazvučnog tretmana lica, a oba su zapravo tretmani za čišćenje lica. Zapravo nisu za istu problematiku i iste tipove kože.

Prema rečima doktorke Makrene Armenakas sa Univerziteta Jejl, ljudi prave pogrešne poteze pri negovanju lica, pa je samim time ponudila neke korisne savete.

Odaberite odgovarajuće sredstvo za čišćenje lica. Sredstvo za čišćenje trebalo bi da pomogne da pravilno očistite kožu lica i pripremite je za ostale proizvode za negu kože, kao što su serumi ili kreme.

Odlučite se za blago i hidratantno sredstvo koje uspešno uklanja masnoće i prljavštinu i ne ostavlja kožu lica suvom i iritiranom.

ciscenje lica

 • Perite ruke

  Pre nego što počnete s čišćenjem lica, temeljno operite ruke ukoliko ne želite bakterije s ruku da prenesete na osetljivu kožu lica i napravite sebi probleme.

 • Mlaka voda

  Ispiranje lica hladnom vodom, kako biste zatvorili pore, velika je zabluda. Ne samo da će hladna ili vruća voda šokirati i iziritirati kožu lica, nego to može da dovede i do pucanja kapilara.

 • Oprez prilikom nanošenja sredstva za čišćenje lica

  Nikad ne nanosite sredstvo za čišćenje lica, a da prethodno niste navlažili lice. Većina tih sredstava je agresivna i treba ih ublažiti vodom. Nanesite sredstvo na prste i napravite sapunicu ili razmažite sredstvo pa ga nanesite na lice blagim kružnim pokretima. Na taj način ćete lakše skinuti prljavštinu.

 • Dobro isperite lice

  Ako sredstvo za čišćenje dobro ne isperete, to može da isuši vašu kožu i začepi pore. Lice isperite dok potpuno ne uklonite sredstvo za čišćenje. Ne zaboravite područje u blizini kose jer sapunica na tim mestima dovodi do iritacije kože.

 • Ne preterujte s pilingom

  Piling uklanja mrtve ćelije kože ostavljajući kožu lica glatkom. Ali ako piling lica radite često, možete da skinete i isušite novi sloj kože, što će vremenom oslabiti prirodnu zaštitu vašeg lica.

 • Vodite računa o peškirima

  Peškir koji koristite za lice mora uvek da bude čist i mekan. Koža lica je izuzetno osetljiva i grubo trljanje peškirom može da ošteti kožu i dovede do nastanka bora.

 • Hidratacija

  Nanesite hidratantnu kremu dok je koža još vlažna. Tako ćete postići najbolji efekat.

 • Ne preterujte

  Pranje lica dva do tri puta dnevno je zdravo, ali tokom čišćenja se remeti prirodna zaštita kože, što dovodi do nastanka bubuljica ili što je još gore, crvenila kože.

 • Kvalitetan noćni odmor

  Nikad nemojte poći na spavanje, a da prethodno niste temeljno očistili lice od šminke i prljavština. Ostavljanje šminke preko noći može da dovede do nakupljanja gljivica, crvenila i iritacije kože.

Zaključak

Kako bi lice bilo negovano i mladoliko, potrebno je brinuti o njemu i posvetiti mu paznju. Ukoliko zelite da posvetite vreme sebi i svom licu i uradite neki od profesionalnih tretmana, salon lepote Sože beauty Vam nudi veliki izbor. Od tretmana ciscenja i hidratacije, do liftinga i zatezanja koze.

Mislite na sebe!

Ženja Trbojević

Ženja Trbojević

Kozmetičar, fizioterapeut i diplomirani psiholog
osnivač i vlasnik Sože beauty DOO

Više o autoru

Related posts

Zakažite svoje konsultacije

POZOVITE NAS