Joga lica

joga-glavna

Joga lica

Joga lica ili „Yoga Face“ je prirodan „anti-age“ program, koji je baziran na posebno osmišljenim joga vežbama, koje omogućavaju Vašem licu da zablista i izgleda mlađe. Osim što poboljšava proizvodnju kolagena i čini da koža lica zasija, joga lica pomaže i u uravnoteženju hormona štitne žlezde, što rezultira skladom kompletnog metabolizma…

Od čak 58 mišića lica ljudi uglavnom koriste samo onih osam u jeziku, a ostali mišići polako atrofiraju zbog neaktivnosti. To dovodi do ubrzanog starenja jer koža lica postaje sve opuštenija i lice poprima umoran izraz.

Vežbe za lice možete raditi kad god se setite, ujutru ili uveče, a vežbanje joge dva puta nedeljno daće još bolje rezultate. “Kontinuirano vežbanje tokom najmanje dva meseca”, napominje učiteljica joge Senka Ljubić, “daće vidne rezultate.”

Poslednjih pet godina joga za lice pravi je hit. Lice sačinjava 57 mišića i nikad nije prerano niti prekasno da započnete s treningom. Gravitacija počinje da deluje na lice između dvanaeste i petnaeste godine života. Sa vežbanjem mišića lica dobro je početi što pre. Nije prerano čak ni sa sedamnaest godina.

Vežbanjem, mišići postaju čvršći i popunjavaju prostor ispod kože, a pritiskanjem akopunkturnih tačaka povećava se proizvodnja kolagena. Rezultat je prirodno zategnuto i mladoliko lice s manje bora.

Po stanju lica možemo proceniti i zdravlje organizma – čelo govori o zdravlju srca, levi obraz o zdravlju jetre, desni o plućima, brada i vrat govore o stanju bubrega.

Tako kada žena ima menstruaciju na bradi izbiju akne i bubuljice, a ti procesi u ženskom telu povezani su sa radom bubrega. Joga za lice potiče iz Vijetnama, a usavršena je u SAD.

Ovo su tri joga vežbe za lice. Za svaku od ovih vežbi dovoljno je 20 do 30 sekundi.

Prva vežba: Izgovarajte dugo slovo “O”. Pritom uvucite usne preko zuba, a zatim se nasmejte. Vežba briše bore “smejalice”.

Druga vežba: Naduvajte vazduh u obraze, kao balon. Sa srednja tri prsta jedne ruke pritisnite usne, a drugom rukom vazduh iz jednog obraza potisnite u drugi. Držite 30 sekundi, a onda ponovite na drugom obrazu. Vežba pegla bore oko usana i daje im mladolik i sjajan izgled.

Treća vežba: Nasmešite se, skoro u grimasu. Donju usnu uvucite preko doljnjih zuba i držite 20 do 30 sekundi. Vežba će učiniti da podmladite podbradak.

Studio lepote Sože beauty nudi Vam niz lifting tretmana koji će Vaše lice učiniti mlađim. Posetite nas!

Ženja Trbojević

Ženja Trbojević

Kozmetičar, fizioterapeut i diplomirani psiholog
osnivač i vlasnik Sože beauty DOO

Više o autoru

Related posts

Zakažite svoje konsultacije

POZOVITE NAS