Idealno sredstvo za čišćenje lica – ULJE

ulja_za_ciscenje

Idealno sredstvo za čišćenje lica – ULJE

Čišćenje lica uljem sve je popularnije širom sveta, a dermatolozi kažu da su preparati na bazi ulja idealni za razgrađivanje nečistoća i šminke. Da bi koža izgledala dobro i bila zdrava, neophodno je da se pravilno čisti. To svakako podrazumeva skidanje šminke, koje se najbolje obavlja preparatima na bazi ulja, koja razgrađuju sve ostatke maskare. Agresivni sapuni se ne preporučuju.

Međutim, nakon što se ukloni šminku uljem, neophodno je dodatno očistiti kožu i skinuti ostatke ulja, kako se pore ne bi začepile, savetuju stručnjaci. Iako žene širom sveta sve češće uopšte ne koriste vodu, već samo prirodna ulja, to ipak nije najbolja opcija.

Devojke koje su pokušale metod skidanja šminke uljem kažu da funkcioniše savršeno, te da i nakon toga nije potrebno dodatno čišćenje.

Čistite lice na sledeći način:

Umočite peškir u vruću vodu i dobro ga iscedite
Stavite peškir na lice i ostavite da stoji 20 sekundi
Sklonite peškir, pa na celo lice nanesete ulje po izboru. Ostavite ga da stoji 30 sekundi.

Istim peškirom lagano uklonite ostatke ulja. Ovo je metod koji koriste žene širom sveta i tvrde da dobro funkcioniše za sve tipove kože. Ipak, ne bi trebalo da uzmete bilo koje ulje, jer za svaki tip kože postoji određeno. Tako je arganovo ulje najbolje za suvu kožu, ali ako vam je previše skupo, dobra zamena je i devičansko maslinovo.

S druge strane, ako imate masnu i problematičnu kožu, dobro bi bilo da dodate par kapi eteričnog ulja čajnog drveta ili peperminta, koji dokazano dobro deluju na masnoj koži. Nakon ovakvog čišćenja lica, verovatno neće biti potrebe da nanosite bilo kakvu kremu, ali ne zaboravite da vam je u svakom lsučaju potreban zaštitni faktor u sunčanim danima.

Međutim, ako se nakon svega i dalje osećate pomalo “masno” možete preko kože da prođete sa vatom natopljenom tonikom koji odgovara Vašem tipu kože.

Ukoliko Vam je potrebno čišćenje ili hidratacija lica u ovim vrelim danima, posetite studio lepote Sože beauty. Sa laganim kremama i prirodnim preparatima osvežićete i nahraniti svoje lice. Budite uvek lepi i zadovoljni sobom!

Ženja Trbojević

Ženja Trbojević

Kozmetičar, fizioterapeut i diplomirani psiholog
osnivač i vlasnik Sože beauty DOO

Više o autoru

Related posts

Zakažite svoje konsultacije

POZOVITE NAS