Prednosti Higijenskog Tretmana

salon lepote novi sad

Šta je higijenski tretman lica

Klasični tretman lica je uobičajeni i ustaljeni termin za čišćenje kože i pročišćavanje pora. Klasični tretman, u našem studiju lepote,  podrazumeva obavezan mehanički piling, masažu i limfnu drenažu lica, vrata, balans PH faktora(koji je izuzetno važan za normalno funkcionisanje kože), čišćenje ultrazvučnom špatulom, parenje i manuelno ceđenje,  dezinfekciju i na kraju stavljanje maske koja umiruje i odgovara svakoj koži pojedinačno.

Vrstu maske određujemo tek kad vidimo šta toj koži odgovara. Štetni uticaji spolja, kojima smo svakodnevno izloženi, bilo da je to zagađeni vazduh i buka u urbanim sredinama, otpadne materije i smeće, konzumiranje neekoloških namirnica, zagađena voda, alkohol, ili prekomerno i neadekvatno izlaganje sunčevim zracima, niske temperarure, vetar, mraz, previše zadimljene prostorije, su faktori koji negativno utiču na opšte stanje organizma.

U vrelim danima, ili zimi kad je temperatura ispod nule, kad duva vetar, važno je znati kako da se ponašamo ne samo na plaži već i na odmoru u zimskim i ski centrima, na radnom mestu, u kući, na ulici, dok šetamo ili sedimo sa prijateljima. Zajedničko pravilo za sve je pravilna i kvalitetna priprema i zaštita kože, bilo da se radi o koži lica, tela, glave ili o kosi, odabrati odgovarajuća sredstva, koja će Vas zaštititi od uv zraka i leti i zimi tj, sredstva koja blokiraju deo sunčevog spektra i štite nas od opekotina.

Odeća igra veoma važnu ulogu. Prirodni materijali, svetle boje, udobni široki krojevi, su važan uslov za neometano disanje kože. Sledeće što je neophodno uraditi je piti dosta  vode i prirodnih nezaslađenih sokova koji ne treba da budu mnogo hladni.Voda u organizmu igra važnu ulogu. Ona pročišćava organizam od toksina, sprečava isušivanje kože, štiti je, čisti i pospešuje obnavljanje izumrlih ćelija.

Kako bi koža bila što duže mlada, potrebno je da ona bude pravilno negovana, očišćena i ishidrirana. Samim higijenskim tretmanom vraćamo kožu u normalu. Pomoću mleka i pilinga čistimo kožu od nečistoća koje su na njoj i koje se  nalaze u porama. Ultrazvučnom špatulom očistićemo sebum i masnoću koja se nakuplja ispod površine kože i koja je uzročnik nastanka mitisera i bubljica, a to manuelnim putem ne možemo učiniti. Masaža lica, podstiče cirkulaciju, otvara pore i olakšava nam dalje čišćenje.

Samim ceđenjem, očistićemo sve nečistoće, mitisere i bubuljice, kasnije visokom frekvencijom dezinfikovati i umiriti upalne procese, pa maskom smiriti i nahraniti kožu. Svaki čovek je individua sa vlastitim nasleđenim karakteristikama, pa ćete kroz ovaj tretman saznati kakvo je stanje Vaše kože i kako da se prema njoj ophodite. Ovaj tretman nije univerzalan i za svaki tip kože se pravi koktel različitih preparata i daje se preporuka za samostalno negovanje.

Higijenskim tretmanom ne dobija se samo čišćenje lica, već i hidriranje kože, pojačana mikrocirkulacija, što direktno utiče na stvaranje fibroblasta, odnosno pospešuje se proizvodnja kolagena i elastina koji daju elastičnost i čvrstinu koži. Rezultate pratimo i beležimo, u cilju očuvanja i poboljšanja stanja Vaše kože. Veoma je važno pravilno negovati lice, jer je ono najizloženije negativnim uticajima. Ne dozvolite isušivanje i starenje Vaše kože, pomozite joj da što duže bude mlada.

U studiju lepote Sože beauty, dobićete korisne informacije kako da negujete kožu kod kuće, šta da uradite da Vaše lice zablista. Sve tretmane radimo organskim ili medicinskim preparatima. Sve je na prirodnoj bazi bez parfema i parabena. Negujte svoje lice i telo, po veoma pristupačnim cenama. Mi smo tu da Vi sijate punim sjajem.

Ženja Trbojević

Ženja Trbojević

Kozmetičar, fizioterapeut i diplomirani psiholog
osnivač i vlasnik Sože beauty DOO

Više o autoru

Related posts

Zakažite svoje konsultacije

POZOVITE NAS