Spremite se za sunčanje

Sože Beauty Novi Sad

Spremite se za sunčanje

Stiže nam leto i svi sa nestrpljenjem očekujemo dane kada ćemo odbaciti sa sebe tešku zimsku odeću i obući letnje haljinice i suknjice. Ukoliko niste od onih koji posećuju solarijume, verovatno ćete već prve sunčane zrake iskoristiti da ‘uhvatite malo boje’. Kako bi Vaša boja bila kvalitetnija, a koža zaštićena od štetnih sunčevih zraka, spremili smo za Vas par predloga pripreme ulja.

Ulje posle sunčanje od osušenih listova hajdučke trave:

Ovo ulje se priprema tako što se 10gr osušenih listova hajdučke trave stavi u 100 ml ulja od pšeničnih klica, a zatim naredna dva sata kuva na vodenoj pari. Ulje koje se dobije, ako se nanese pre svakog sunčanja (uz kremu za sunčanje) neće se javiti opekotine, a može se koristiti i da ublaži tegobe nakon sunčanja ukoliko se crvenilo vec pojavilo.

Sredstvo za sunčanje na moru:

Sredstvo se priprema tako što se 100 ml ulja od pšeničnih klica, sok od jednog limuna dobro pomeša sa malo  morske vode, a zatim sipa u flašicu. Koristi se tako što se maže na kozu pre svakog izlaska na sunce. Zatim se nanese krema za sunčanje. Sprečava nastanak opekotina i daje koži bronzanu boju.

Zaštitno ulje za sunčanje:

Priprema se tako što se u 100gr ulja pšeničnih klica doda 3, 4 kapi jodove tinkture, zatim sipa u flašicu. Pre svakog korišćenja dobro protresti flašicu, a zatim naneti na celo telo. Nakon toga koristiti kremu za sunčanje. Ulje će sprečiti opekotine, a jodova tinktura će delovati protivupalno.   Iskoristite najbolje moguće ove lepe dane. Uhvatite i sačuvajte boju potpuno prirodno. Ne dozvolite da Vam koža ostane isušena i beživotna.

Prirodna ulja će Vam pomoći da je održite svežom i nahranjenom.   Ukoliko želite da osvežite i očistite lice, od štetnih uticaja studio lepote Sože beauty Vam je na raspolaganju !

Ženja Trbojević

Ženja Trbojević

Kozmetičar, fizioterapeut i diplomirani psiholog
osnivač i vlasnik Sože beauty DOO

Više o autoru

Related posts

Zakažite svoje konsultacije

POZOVITE NAS