Prednosti epilacije elektrolizom

Sože Beauty Novi Sad

Prednosti epilacije elektrolizom

Pojačana maljavost je problem sa kojim se susreću mnogi. Ona može biti prouzrokovana genetskom predispozicijom, hormonskim faktorima, ali često može nastati i kao posledica korišćenja različitih lekova , ili nanošenja neadekvatnih lokalnih preparata na kožu (kao što je npr. zloupotreba kortikosteroidnih preparata) , duži vremenski period.

Takođe, pojačan rast dlačica može da se javi zbog čupanja dlačica voskom ili pincetom duži vremenski period. Jer kada dlačicu iščupamo iz korena, zaustavlja se cirkulacija i od jedne folikule prave se dve, gde su bile dve prave se tri i tako dalje. Mnogi misle, da brijanjem povećavaju problem.

Ne, brijanjem dlačicu samo sečemo površinski , jedino one mogu delovati malo tamnije. Mnogima samo postojanje dlačica izaziva psihičke probleme. Ljudi se osećaju loše i narušeno im je samopouzdanje. Ali više nema potrebe za tim.

Tehnologija je napredovala u tom smeru dosta, pa i za taj problem ima trajno rešenje. Naš studio lepote, nudi Vam uklanjanje dlačica metodom elektrolize. Elektroliza je metoda stara preko sto godina i daje uspešne rezultate. Ova metoda radi se pomoću galvanske struje.

Pre svake intervencije kod pojedinih pacijentkinja neophodan je pregled endokrinologa i određivanje hormonskog statusa, da bismo procenili efikasnost metode. Jako je važno ako postoji problem sa hormonima, da se taj problem krene rešavati.

Mi možemo da rešimo posledicu hormonskog poremećaja, al ne možemo rešiti uzrok, a ako uzrok nije otkriven, uzalud tretiramo dlačice, jer će ponovo izlaziti. Sam postupak izvodi se uvođenjem tanke iglice u koren dlake i propuštanjem kratkotrajnog impulsa. Pre prve intervencije izvodi se proba , zbog individualne osetljivosti kože , procene jačine impulsa i načina reagovanja kože na primenjeni impuls .

Da bi se trajno uklonila dlaka potrebno je više puta ponoviti tretman iste dlake. Koliki je broj ponavljanja zavisi od regije koja se tretira, debljine i jačine dlake, sposobnosti kože da podnese jači impuls , individualne reakcije klijenta na bol, kao i od hormonskih podsticaja.

Ako ste nedavno depilirali dlake voskom ili pincetom, folikula dlake može biti oštećena, pa struja ne može doći do korena. Neke dlake mogu biti u periodu mirovanja, pa ih ne možete tretirati. Za jedno područje će Vam biti potrebna serija tretmana, ali jednom kad ih uklonite, više Vam nikad neće narasti. Na ovaj način dlaka se uklanja trajno, a ne kao kod nekih drugih metoda privremeno na kraći ili duži period.

Ovo je još uvek metoda izbora za svetle i sede dlake , koje ne mogu biti tretirane laserom . Metoda je blago bolna. Upravo zbog različite tolerancije na bol, u studiju lepote Sože beauty, pored metode elektrolize, nudimo i termolizu, kao i blend metodu.

Termoliza uklanja dlačice visokofrekventnom strujom, najprijatnija je, al najmanje uspešna. Uspešnost rešavanj problema je oko 30 %.

Blend metoda je kombinacija visokofrekventne i glavanske struje, prijatnija je od elektrolize, a uspešnost je do 50 %.

Moj savet je uvek elektroliza, čija je uspešnost do 80%, jer kad se već odvaja vreme za tretmane, da imate što bolji efekat. Al naravno, svako ima pravo izbora i za svakog imamo rešenje. Pre svakog tretmana koža je dezinfikovana, kao i posle tretmana, zatvaraju se pore, koža se dezinfikuje i nanose se određeni preparati kako bi se tretirana regija umirila.

Nakon ove metode, nećete imati trajne posledice, niti oštećenja kože. U našem studiju lepote bićete bezbedni što se tiče higijene i dezinfekcije. Sonda se steriliše posle svake upotrebe, a svaki klijent dobija novu sterilnu iglicu.

Nama je kvalitet i to da Vi budete zadovoljni na prvom mestu! Za više informacija, studio lepote Sože beauty Vam je na raspolaganju!

Ženja Trbojević

Ženja Trbojević

Kozmetičar, fizioterapeut i diplomirani psiholog
osnivač i vlasnik Sože beauty DOO

Više o autoru

Related posts

Zakažite svoje konsultacije

POZOVITE NAS