Kako hidrirati lice?

hidratacija-lica-1

Kako hidrirati lice?

S vremena na vreme se žalite kako Vam je lice suvo i želite naučiti kako hidrirati lice? Na pravom ste mestu. Suvo lice može biti prouzrokovano velikim brojem stvari, među njima je i nagla promena klime, putovanja, iishrane. Način na koji brinete o koži lica takođe može biti važan faktor. Suvo lice karakteriše svrab i listanje.

Tu je takođe peckanje i crvenilo. Primenom neke izmene u svakodnevnu rutinu, Vaša koža lica se može izlečiti.

Evo nekih saveta koje možete da primenite za rehidrataciju suvog lica:

  • Koristite nežno sredstvo za čišćenje lica. Koliko god možete, ne oslanjajte se na komercijalne sapune i deterdžente. Oni nisu za čišćenje lica. Oni mogu da pokvare floru kože vašeg lica,kao i zaštitna ulja. Posetite centar za negu kože radi nekoliko saveta. Takođe možete sami pripremiti sopstveno sredstvo za čišćenje lica. Počnite tako što ćete da izmešate sledeće: žumance, kašičicu soka od narandže i kašičicu maslinovog ulja. Kada je sve ravnomerno izmešano , možete da dodate nekoliko kapi ružine vodice i sok limete. Možete dnevno da koristite ovu pripremu.
  • Primenite obilnu hidrataciju kože lica. Hidratacija može sprečiti vašu kožu od isušivanja posle pranja. Uzmite hidratant koji ima prirodne sastojke, potrebne hranljive sastojke i sastojke potrebne za kožu vašeg lica. Idealno je stavljati hidratant na lice noću. Nanesite ga najmanje 30 minuta pre nego što odete na spavanje.
  • Stavljajte barem jednom nedeljno, masku na lice. Maska može da očisti i da se otarasi mrtve površine kože. Evo su dva načina na koje možete da napravite sopstvenu masku za lice. Za prvu smesu vam je potrebno jaje, kašičica meda i kašičica maslinovog ulja. Zatim, dodajte samo nekoliko kapi ružine vodice. Možete naneti mešavinu na lice i ostaviti najviše 15 minuta. Nakon toga, isperite lice. Za drugu smešu, možete izmešati kašičicu sveže gline u prahu i kašičicu neobrađenog meda. Kada ovo nanosite, izbegavajte područje oko očiju. Pokušajte da ostavite ovo oko 20 minuta. Kada ispirate, koristite mlaku vodu.
  • Jedite uravnoteženo. Vaš dnevni obrok treba da sadrži puno voća i povrća. Takođe bi trebalo da unosite mnogo integralnih žitarica. Preferirajte namirnice koje sadrže visok nivo sumpora. Dobar izbor su jaja, luk i beli luk. Sumpor može da učini vašu kožu glatkom. Možete uzimati i namirnice koje su obogaćene vitaminom C. One mogu pomoći vašoj koži da bude rastegljiva. Uzimajte dinje, šargarepu i kajsije. Namirnice koje su bogate vitaminom B5 ili pantotenskom kiselinom , mogu pomoći sintezu masti i ulja koja su potrebna koži vašeg lica. Uzimajte mleko, sir i jogurt. Takođe i lisnato zeleno povrće. Naravno, najjednostavniji predlog koji možete razmotriti je da pijete dosta vode. Zapravo, potrebno je da pijete najmanje dve litre vode da bi potpomogli prirodnu rehidrataciju vašeg tela.

U studiju lepote Sože beauty možete pronaći sjajan tretman hidratacije lica kiseonikom. Ovim tretmanom vratićete koži vlažnost, elastičnost, ukloniti podočnjake i flekice, a lice će Vam biti odmorno i sveže! Posvetite vreme sebi!

Ženja Trbojević

Ženja Trbojević

Kozmetičar, fizioterapeut i diplomirani psiholog
osnivač i vlasnik Sože beauty DOO

Više o autoru

Related posts

Zakažite svoje konsultacije

POZOVITE NAS