Laserska epilacija

Laserska epilacija – Soze Beauty

Laserska epilacija

Tretman laserske epilacije koji je večita tema i dilema mnogih žena. Ono o čemu se najviše polemiše da li je epilacija stvarno tako efikasna kako se priča,
kako laserska epilacija  funkcioniše i na kraju  koji od tip laserske epilacije u ponudi izabrati?!

U narednih nekoliko redova mi ćemo se potruditi da vas informišemo o svim neophodnih informacija, kao i da podelimo neka iskustva o laserskoj epilaciji koji vam mogu biti od koristi.

Šta je laserska epilacija?

laserska epilacija novi sad, epilacija novi sad, trajna epilacija novi sad, laserska epilacija cena novi sad, lasersko uklanjanje dlaka novi sad, laserska epilacija subotica,

Laserska epilacija je neinvazivna metoda za trajno uklanjanje dlaka. Prilikom rada svetlosni snop prodire kroz kožu i apsorbuje se u melanim odnosno u pigment folikule dlake.

Sam folikul dlake uništava toplota svetlosnog zraka. Glavna poenta laserske epilacije jeste da se uništi bulbus dlake, ošteti koren i onemogući dalji rast dlaka.
Tretmani laserske epilacije rade se kada su dlačice u fazi rasta i to je anagena faza kada se nalazi 70 – 90% ukupne količine dlačica,
jer jedino tada svetlosni snop lasera može trajno da ih uništi.

Na koliko se vremenski ponavlja tretman laserske epilacije?

Zbog toga tretmani se rade u periodu od 3 – 12 nedelja. Našem timu u Sože beauty se veoma efikasno pokazalo da se prvih nekoliko tretmana epilacije ponavlja na 3 nedelje,
a nakon toga, preostali laserski tretmani rade se na 4 do 5 nedelja. Nakon svakog tretmana laserske epilacije sledi period od 1 – 3 nedelje kada dla
čice ne rastu.
Nakon njega počinju da rastu proređene dlačice koje nisu bile u fazi rasta u vreme rada. Broj tretmana  laserske epilacije je individualan, okvirno je potrebno 6-9 tretmana.

 Verovatno se većina vas koja ovo čita pita, kako izgleda koža nakon završenenog procesa laserske epilacije?!
S obzirom na iskustvo koje imamo u radu sa laserom, kao I iz našeg ličnog iskustva , pošto su se svi zaposleni podvrgli laserskoj epilaciji,
efekat lasera je sledeći. Laserskom epilacijom se ne uklone sve dlačice, ostane neki procenat dlaka, koje budu veoma tanke i proređene, skoro neprimetne.

Bitno je samo jednom do dva puta godišnje raditi  laserske tretmane održavanja, kako bi se zadržao postignut rezultat.
Fenomenalna stvar je što se laserskom epilacijom rešava problem uraslih dlačica.
Ono što naša Ženja kroz šalu voli da kaže, laserska epilacija je najbolja investicija žene u sebe, definitivno se kroz godine rada pokazalo kao tačno.

Koliki  je procenat efikasnosti tretmana epilacije laserom?

Bitno je imati u vidu da laserskom epilacijom može da se ukloni 80 – 90% dlačica, a ako želite u potpunosti da ih se rešite, prelazi se na metodu elektrolize.
Nakon jednog laserskog tretmana, može da se izgubi 20 – 30% dla
čica. Neki klijenti imaju efekat da im po par meseci uopšte ne rastu dlačice.
Ponašanje samih dlačica zavisi od jačine njihovog korena, kao I od načina tretiranja pre epilacije.

laserska epilacija novi sad, epilacija novi sad, trajna epilacija novi sad, laserska epilacija cena novi sad, lasersko uklanjanje dlaka novi sad, laserska epilacija subotica,

Da li je tretman epilacije bolan i da li ostaju opekotine nakon tretmana?

Tretman laserske epilacije nije bolan, ne ostavlja nikakve posledice u smislu opekotina, ožiljaka… Nakon laserskog tretmana koža je blago crvena i otečena.
Savremeni laseri u sebi imaju efekat hlađenja, što znatno olakšava subjektivni osećaj na koži.
Najbolji rezultati laserske epilacije postižu se kod osoba koje imaju svetlu kožu i crne, jake i tamne dlačice.

Šta je potrebno uraditi za pripremu pred tretman epilacije?

Kako bi epilacija bila efikasna hormonski status mora biti uredan. Za uspešnost epilacije bitno je da se tretmani rade na dogovoren period.
Oko 2 nedelje pre i posle tretmana NEMA izlaganja Suncu, kao ni posete solarijuma. Između tretmana lasersko uklanjanje dlaka, dlačice se ne smeju izbeljivati, čupati pincetom niti depilirati.
Kako bi se pripremili za tretman, laserske epilacije bitno je 2 – 3 nedelje pre tretmana dlačice skidati samo površinski,
tj. depil kremom ili brijačem, a veče pred tretman, OBAVEZNO brijačem skinuti dlačice.

Kako tretman lasersko uklanjanje dlaka – laserska epilacija izgleda kod nas?

U Sože beauty kozmetičkom salonu Novi Sad, prilikom tretmana laserske epilacije koristi se hladni kontaktni gel, koji ublažava osećaj toplote na koži.
Svaki klijent dobija zaštitne nao
čare, kako bi se zaštitli od svetlosnog snopa  lasera koji deluje.
Kada se laserski tretman epilacije završi, klijent dobija potrebne stvari kako bi se koža očistila, a kllijent mogao da nastavi sa svojim predviđenim dnevnim aktivnostima.

Kompletan cenovnik laserske epilacije po regijama, možete pogledati ovde.

ZAKAŽITE SVOJE
BESPLATNE KONSULTACIJE

laserska epilacija novi sad, epilacija novi sad, trajna epilacija novi sad, laserska epilacija cena novi sad, lasersko uklanjanje dlaka novi sad, laserska epilacija subotica,

LASERSKA EPILACIJA I LASERSKI TRETMANI LICA:

  • NE PREPORUČUJE se izlaganje Suncu/solarijumu 30 dana nakon tretmana.
  • Ne raditi tretman ako ste u :
  • Drugom stanju, dojilja, onkološki pacijent, epileptičar ili dijabetičar
  • Tretmani se rade na 30 dana u dogovoru sa kozmetičarem
  • Neophodno je ispoštovati period od 30 dana za najbolje moguće rezultate, ukoliko se tretmani ne rade u dogovorenom vremenskom periodu, kozmetičar kao ni Sože beauty D.O.O. Novi Sad, ne odgovaraju za nezadovoljavajući rezultat klijenta. (NPR. ako se tretman ponavlja jednom u 3 meseca)
  • Nakon laserskih tretmana epilacije, nikako ne sme da se radi depilacija voskom, epilatorom, pastom. U obzir dolazi samo skidanje dlačica depil kremom i brijačem.
  • Ukoliko se uplati paket od 6 tretmana, neophodno je da se rok tretmana ispoštuje, da se klijent pojavi na zakazanom terminu, zbog nemogućnosti refundacije novca. U slučaju nepredvidjenih okolnosti (smrtni slučaj, bolest) obavestiti kozmetičara i dogovoriti novi termin.
  • NEOPHODNO je da ne postoji hormonski disbalans klijenta ili da se drže pod kontrolom u dozvoljenim granicama kako bi tretman bio uspešan. (NPR. Ukoliko je granica vrednosti 2, a Vaš rezultat je 4 – 5 neophodno je da dovedete u dozvoljenu granicu kako bi efekat tretmana bio potpun). U drugim situacijama kozmetičar kao i Sože beauty D.O.O. Novi Sad ne snose nikakvu odgovornost za nezadovoljavajuće rezultate klijenta.