Zašto je važno redovno čistiti lice

ocisceno lice

Naša koža je kao ogledalo stanja celog organizma. Glatka i čista koža san je svake žene, međutim ubrzani način života, loše životne navike i vreme utiču na lepotu i zdravlje naše kože.

Na našoj koži živi mnoštvo bakterija, parazita i gljivica koje se ne vide golim okom. Naizgled čista koža ne znači da je zbilja čista već pri obasjavanju Wood lampom koža zasvetli poput Las Vegasa, što ukazuje na mnoštvo bakterija, a to ujedno znači mnoštvo gljivica i parazita.

Što je koža masnija, ima više pora i mitisera, a to znači da ima više neželjenih stanovnika. Za mitisere možemo slobodno reći da su nakupina masti i brojnih mikroorganizama.

Izloženost lica

Stoga dubinsko čišćenje lica kao što je higijenski tretman lica nije samo estetski zahvat, već zdravstvena potreba, jer brojni mikroorganizmi mogu pogoršati i izazvati pojedine bolesti kao akne, rozaceu, perioralni dermatitis itd. Svakodnevno pranje lica vodom i raznim sredstvima ne čisti temeljito niti dubinski pore.

Izlaganje smogu i raznim nečistoćama začepljuje pore te pogoršava ten, akne i druge bolesti. Teške kreme i make up dodatno začepljuju pore. Koža se menja svakih 30 dana, ali mrtvi slojevi kože zaostaju ako se ne uklone posebno što nije dovoljno dnevnim čišćenjem lica.

Slojevi mrtve kože zaostaju na licu unatoč svakodnevnoj higijeni, te služe kao hrana gljivicama i raznim parazitima. Ne uklone li se mrtvi slojevi kože tada se gljivice i paraziti razmnože te izazivaju seboreični dermatitis, pogoršanje tena ili rozaceu…

Svakodnevna nega lica

Naravno da je bitna svakodnevna kućna nega. Niko od nas ne sme da zaboravi da čišćenjem lica, koži dozvoljavamo da diše i predahne nakon napornog dana, kada je ceo dan na sebi imala ostatke ne samo šminke nego i mnogih bakterija.

Mnogima od Vas se znalo dogoditi da pre spavanja jednostavno nemate snage za uklanjanje šminke, zbog čega se ujutro borite sa sakrivanjem ne samo podočnjaka nego i akni.

Isto tako, ponekad ujutro nemate vremena pa preskočite jutarnju negu lica i odmah krenete sa šminkanjem. To nije dobro i takve stvari treba izbegavati.

Zdravlje bi moralo biti važno svakom čoveku, pa tako i zdravlje kože. Pravilna nega podrazumeva uspešnu borbu protiv proširenh pora i ostalih neugodnih pojava koje mogu samo pogoršati zdravlje Vaše kože.

Svako odlaganje vodi prema nezadovoljstvu izgledom što ni šminka više ne može popraviti.

Večernjom negom sa lica nestaju podstanari koji ovde nemaju šta da traže  noću. Vaše lice se mora odmoriti, a Vi mu morate pružiti šansu da jutro dočeka odmorno i spremno za novi sloj šminke.

Jutarnja nega je možda manje važna od večernje nege lica, ali nije zanemarljiva. Čišćenje lica ujutro je važno kako bi uklonili sve one bakterije koje su došle na Vašu kožu tokom noći.

tretman lica novi sad

Tretmani koje preporučujemo

Za čišćenje Vam ja potreban losion nakon kojeg ne smete zaboraviti namazati lice odgovarajućom hidratantnom kremom.

Koža lica se obnavlja svakih 30 dana i bitno je ukloniti izumrle slojeve kože. Higijenskim tretmanom, dubinski ćete očistiti pore, masnoću, sebum, kao i ostatke šminke koji su se nakupili ispod površine kože.

Pored toga, ko se puno šminka ili je često u zadimljenoj prostotiji, preporučujemo čišćenje lica ultrazvučnom špatulom, bar jednom mesečno. Ovaj tretman nije ni malo agresivan, čisti pore, otklanja nečistoće koje su ispod površine kože i dozvoljava licu da diše.

Takođe, fenomenalan je tretman mikrodermoabrazija kojom se uklanjaju sve bakterije koje izazivaju mititsere i bubuljice, skupljaju se pore i uklanjaju mrtve ćelije kože.

Idelana je za uklanjanje flekica, bora i pegica sa Vašeg lica i tela. U studiju lepote Sože beauty, svi tretmani podrazumevaju umivanje, piling, masažu lica, željeni tretman, dezinfekciju kože, masku za umirenje i ishranu lica, kao i kremu prema tipu kože.

Tretmani se rade sa medicinskom kozmetikom, pa će Vaše lice primiti puno hranljivih, biljnih sastojaka.

Sve informacije o tretmanim lica i tela možete dobiti u Sože beauty salonu lepote

Najvažnije da Vi budete zadovoljni!

Ženja Trbojević

Ženja Trbojević

Kozmetičar, fizioterapeut i diplomirani psiholog
osnivač i vlasnik Sože beauty DOO

Više o autoru

Related posts

Zakažite svoje konsultacije

POZOVITE NAS