Ultrazvučna špatula VS. Higijenski tretman lica

ultrazvucna spatula

Prvi i osnovni postulat nege lica, pravilo broj jedan koje nikada, u bilo kojim uslovima ne sme biti zanemareno, je bez ikakve sumnje – čišćenje.

Kako biste svim hranljivim supstancama koje na svoju kožu nanosite putem seruma, maski, koktela i krema omogućili da dopru do dubljih slojeva epitela.

Neophodno je da se najpre oslobodite svih nečistoća u vidu mrtve kože, ali i bakterija, gljivica i drugih mikroorganizama koji žive na površini našeg lica.

Ukoliko ste spremni da prigrlite ovo pravilo te budete u korak s vremenom, predlažemo vam da klasičan higijenski tretman lica.

Uporedite sa ultrazvučnim čišćenjem koje se primenjuje uz pomoć specijalizovane špatule I shvatiti razliku I kada je pravi momenat za koji tretman.

Šta je ultrazvučna špatula?

Reč je o savremenoj metodi održavanja kože lica čistom pomoću ultrazvučnog aparata koji ima sposobnost da odstrani izumrle ćelije kao i sve druge nečistoća sa njega.

Otvoriće vaše pore kako bi koža lakše i efektnije apsorbovala sve hranljive preparate koje nakon čišćenja na nju naneste.

Zapravo, radi se o tretmanu 2-u-1 koji će najpre očistiti vašu kožu a potom omogućiti intenzivno hranjenje.

Koja je prednost tretmana ultrazvučne špatule u odnosu na higijenski tretman?

Najpre imajte na umu da je tretman potpuno bezbolan. Ukoliko imate osetljivu kožu i nizak prag bola, ovo je idelno rešenje za vas kako biste lice održavali čistim i besprekornim, te podložnim za dalju rutinsku ili preporučenu specijalizovanu negu.

Pored toga, ultrazvučni tretman je adekvatna zamena za klasičan, s tim da zahteva manje vremena i znatno olakšava čitavu proceduru.

Još jedan u nizu benefita je i taj što prilikom čišćenja i izvlačenja mitisera i sebuma ultrazvučnom metodom koža ostaje tek blago crvena, što u potpunosti nestaje već nakon sat vremena.

Ukoliko i dalje niste impresionirani imajte u vidu i to da će nakon ultrazvučnog čišćenja vaše lice upiti znatno veću količinu hranljivih sastojaka nego nakon jednostavnog utrljavanja ili masaže.

Dame različite starosne dobi rado se podvrgavaju ovom tretmanu pred neke važne događaje jer pored toga što lice ostaje čisto i hidrirano. Ultrazvučne vibracije praktično vrše i mikromasažu, što dovodi do bolje prokrvljenosti i saturacije kiseonika.

Na taj način opušta se muskulatura lica, i bude se i uspavani regenerativni i metabolički procesi. Zbog toga vaša koža gotovo instant deluje mlađe, odmornije i zdravije.

cenovnik soze beauty

Kako izgleda tretman ultrazvučne špatule?

Najpre se radi priprema za tretman ultrazvučne špatule, a potom se nanosi tanak sloj gela.

Ultrazvučnom špatulom, koja dolazi u direktan kontakt sa vašom kožom, upravlja obučeni profesionalac koji njome lagano i uz blagi pritisak prelazi preko lica više puta.

Frekvencija ultrazvučne špatule na kojoj radi stvara tanak sloj ozona, pa intenzivnim ultrazvučnim vibracija izvlači komedone, sebum i sve ostale nečistoće iz vaših pora.
Istovremeno ovaj aparaturni proces dezinfinkuje vašu kožu i priprema ja za dalju obradu.

Dakle, nema nikakvog neprijatnog ceđenja mitisera, a za razliku od klasičnog tretmana čišćenja. Na ovaj način se uklanja tanak sloj površinskih mrtvih ćelija kože.
Po završetku tretmana, na lice se nanosi adekvatna maska za lice kako bi se koža sasvim umirila, nahranila, i kako bi se proširene pore ponovo skupile.

Kome se preporučuje tretman ultrazvučne špatule?

Tretman ultrazvučnom špatulom mogu da isprobaju svi oni koji su razvili potrebu i želju da imaju svežu i čistu kožu lica, da takoreći održavaju njegovu higijenu na najadekvatniji način.

To mogu biti osobe muškog ili žensko pola, bilo kog uzrasta.

Naročito je preporučljiv pak pojedincima koji ne tolerišu bol na najbolji način, i onima kod koji se uled činjenice da imaju osetljivu kožu kao kratkotrajne posledice klasičnog higijenskog tretmana čišćenja javljaju jako crvenilo, ranice i ekskorijacije.

Ovo je savršen tretman lica za osobe koje nemaju mnogo vremena na raspolaganju, a žele da se pozabave očuvanjem i pravilnom negom svog lica.

Onima koji planiraju da se podvrgnu nekoj od estetskih procedura poput mezoterapije, hemijskog pilinga, botoksa ili ubrizgavanja hijaluronskih filera.

Koja je razlika izmedju higijenskog tretmana lica (osnovni) I ultrazvučne špatule?

Higijenski tretman lica se pre svega primenjuje spram tipa I osetljivosti kože klijenta. Nije moguće baš doslovno svaku kožu tretirati manuelnim ceđenjem mitisera, parenjem…

Takođe, jako bitno je napomenuti da nikada ultrazvučna špatula ne može da zameni higijenski tretman lica, jer jednostavno ne rade isti posao.

Iako su oba iz “porodice” čišćenja, kao što smo ranije rekli, ultrazvučna spatula je više usmerena ka površinskom uklanjanju nečistoća I sitnih mitisera, kao I viška sebuma sa površinskog sloja kože, dok je higijenski tretman usmeren ka dubljim slojevima kože lica.

Kada je u pitanju higijenski tretman, on jednostavno zahteva parenje, otvaranje pora I ceđenje mitisera I bubuljica.

Neophodno da otklonimo kako ne bi došli u situaciju upalnih procesa, nestručnog (amaterskog tretiranja ceđenja) I dolaska do potencijalnih ožiljaka koji trajno ostaju na koži lica.

Da sumiramo, higijenski tretman nije isto što I ultrazvučna spatula I ne može da jedan zameni drugi iako su oba namenjena čišćenju kože. Špatulom ne mogu da se iscede duboki mitiseri.

higijenski tretman novi sad

Dobro je znati!

Koža se sastoji od tri glavna sloja – hipoderma, derma i epiderma. Stanje površinskog sloja epiderma, ili kako se još zove rožastog sloja, u najvećoj meri odgovorno je za to kako naše lice izgleda.

Ukoliko je taj sloj tanji, koža će izgledati blistavo, baršunasto i sveže, dok je umoran, pomalo zapušten i posiveli ten rezultat njegovog zadebljanja. Upravo zato se preporučuje redovno čišćenje lica.

Neophodno je napomenuti da ne postoje apsolutno nikakva ograničenja kada je o ovom tretmanu reč.

U potpunosti je bezbedan i ne dovodi do bilo kakvih nepoželjnih posledica ili potencijalnih opasnosti.

Stručni tim Sože beauty salona koristi aparat najnovije generacije, kao i profesionalnu medicinsku kozmetiku koji zajedno garantuje izvanredne rezultate.

 

 

Ženja Trbojević

Ženja Trbojević

Kozmetičar, fizioterapeut i diplomirani psiholog
osnivač i vlasnik Sože beauty DOO

Više o autoru

Related posts

Zakažite svoje konsultacije

POZOVITE NAS