Sve prednosti hijaluronske kiseline

Sože Beauty Novi Sad

Sve prednosti hijaluronske kiseline

Hijaluronska kiselina je prirodna supstanca koja se nalazi u vezivnom tkivu ljudske kože, a čini kožu elastičnom i čvrstom. Ima slične efekte kao kolagen, ali efekti ubacivanja hijaluronske kisleine traju znatno duže, a reakcije na supstanciju su retke. Hijaluronska kiselina je jedna od najvažnijih supstanci u borbi protiv starenja kože.

Do pre deset godina termin hijaluronska kiselina, bio je nepoznanica za većinu ljudi. Možda su neki koji boluju od artroze bili upućeni u njenu efikasnost. Danas,  ova providna supstanca je neizostavna kada se priča o nezi i liftingu kože .

Hijaluronska kiselina je postala toliko popularna zbog sposobnosti vezivanja velike količine vode. Ona apsorbuje vodu poput sunđera i ima sposobnost da veže i do hiljadu puta veću zapreminu vode od sopstvene! Prirodno se nalazi u svim delovima tela je gde je vlažnost neophodna za funkcionisanje, kao što su: staklasto telo u našem oku, vezivna tkiva, sinovijalna tečnost.

Ona ima i antizapaljenski efekat i ubrzava proces ozdravljenja. Svakako, kako starimo nivo proizvodnje hijaluronske kiseline u našem telu opada. Već od 25 godine, to se dešava kontinuirano i osobe stare oko 60 godina imaju samo 10% hijaluronske kiseline, u odnosu na adolescentski period.

U zavisnosti od dužine lanca i molekularne težine hijaluronska kiselina može da ima različita stanja: od puderastog do tečnog ili oblika gela. U estetskoj medicini, hijaluronska kiselina je trenutno jedan od najčešće korišćenih filera za bore i jedan od najčešće korišćenih materijala za povećanje volumena lica i usana.

Mogućnost da vezuje vodu i da samim tim povećava volumen se koristi u mnogim anti aging preparatima, zbog sposobnosti da efikasno redukuje bore i hidrira kožu. Različite vrste hijaluronske kiseline se koriste u anti aging medicini. Tretman hijaluronskom kiselinom je sigurna procedura, jer je ona i inače prirodan sastojak kože.

Hijaluronska kiselina nije napravljena od životinjskog ili humanog materijala, pa nema rizika od infekcije, a rizik od prolazne alergijske reakcije je veoma nizak, tj. one se javljaju veoma retko.   U svrhu poboljšanja izgleda koristi se za : popunjavanje bora lica, popunjavanje bora vrata, popunjavanje  bora ruku i podizanje jagodica.

Ona se koristi i u medicinske svrhe, jer može da pomogne kod: osteoartritisa, degenerativnih bolesti zglobova, artritisa svih zglobova (kolena, lakta, ramena, kuka), oboljenja viličnog zgloba, lakših povreda,  uganuća i istegnuća, ubrzava zarastanje rana…

Kada govorimo o kozmetici, najvažnije njeno svojstvo je što vezuje za sebe vodu, pa na taj način poboljšava volumen. U studiju lepote Sože beauty, postoji sjajan tretman hijaluronskom kiselinom. Nešto potpuno novo i bezbolno.

U specijalan pištolj, ubacuje se ampula hijaluronske kiseline, potpuno prirodne bez dodataka. Zatim se pištoljem prelazi preko lica, uz zadržavanje  na kritičnim regijama. Lice upija hijaluronsku kiselinu, postaje zategnuto, a bore popunjene.

Nakon tretmana videćete da je lice osveženo i zategnutije. Da bi se videli trajniji rezultati, potrebno je uraditi seriju od 3 do 5 tretmana. Rezultati traju nekoliko meseci, zatim možete opet ponoviti istu seriju ili možete postignuti efekat održavati jednim tretmanom, svakog meseca.

Tretman je potpuno bezbolan, bez iglica i bockanja!   Ako je koža suva, dehidrirana možete uraditit jedan tretman, kako bi je vratili u normalu i pružili joj potrebnu negu. Ovaj tretman u našem studiju lepote podrazumeva umivanje, piling i masažu lica, sam tretman hijaluronskom kiselinom, lifting masku , antirid za bore i lifting kremu.

Vratite svom licu svežinu i sjaj. Uz malo truda osećajte se lepše i zadovoljnije. Negujte kožu i ona će Vam vratiti svežinom i sjajem. Svaka žena koja odvoji malo vremena za sebe oseća se lepše i zadovoljnije. Budite i Vi, jedna od njih!

Ženja Trbojević

Ženja Trbojević

Kozmetičar, fizioterapeut i diplomirani psiholog
osnivač i vlasnik Sože beauty DOO

Više o autoru

Related posts

Zakažite svoje konsultacije

POZOVITE NAS