Kako deluju kokteli mezoterapije?

mezoterapija lica

 Kako deluju kokteli mezoterapije?

Mezoterapija je metoda koja ima za cilj površinsko ubrizgavanje raznih sastojaka pomoću injekcije na mesta gde je potrebno određeno delovanje. U zadnje vreme ova metoda se više koristi za estetsko-korektivne zahvate kao : podmlađivanje lica, prevencija starenja, smanjivanje početnih bora, smanjivanje pigmentacija, uklanjanje celulita i strija…

Pretežno se koriste vitamini, minerali, belančevine i razni drugi sastojci. Zavisno od vrste primene i regije koja se tretira odabere se najbolja kombinacija sastojaka. Postoje brojne kompanije na tržištu koje imaju proizvode za mezoterapiju, a Sože beauty koristi preparate Worlddermic i MezoLax visokog kvaliteta. Glavni cilj mezoterapije je da sastojci dospeju na mesto gde mogu specifično delovati. Svaki proizvod zavisno od namene deluje različito te se prema vrsti problema bira proizvod.

PODMLAĐIVANJE KOŽE

Uloga vitamina matičnih ćelija, minerala i belančevina imaju ulogu u podmlađivanju kože. Hijaluronska kiselina zadržava vodu i daje napetost koži. Cilj je ubzavanje metabolizma uz razvoj novog kolagena s tim da se postojeći kolagen ojača.  Bore se tako smanjuju, a kože postaje napetija i poprima bolji izgled jer se poboljša njen kvalitet. Podstiče se metabolizam te koža bude deblja i otpornija na štetne spoljašnje uticaje.

IZBELJIVANJE PIGMENTACIJE

Postoje brojni spojevi koji dolaze u kombinaciji i deluju da se postojeće pigmentacije uklone i da se uspori proces proizvodnje pigmenta. Cilj je delovati na enzim koji stvara pigment i tako spreči razvoj pojačane pigmentacije kod melasme samo na ciljanim mestima.

CELULIT I MASNO TKIVO

Cilj je ubrzanje metabolizma i oštećenje ćelijske membrane masne ćelije. Nakon tog oštećenja, ćelija ispušta masne kiseline i tako uklanja celulit tj. masne naslage. Ujedno se deluje na cirkulaciju i drenažu da se ubrza proces. Broj tretmana zavisi od potreba klijenta. Prosečno za lice treba 1-3 tretmana, dok za telo 5-7 tretmana zavisno od toga da li se kombinuje sa drugim metodama.

U studiju lepote Sože beauty tretman se prilagođava potrebama klijenata.

Budite zadovoljni sobom!!

Ženja Trbojević

Ženja Trbojević

Kozmetičar, fizioterapeut i diplomirani psiholog
osnivač i vlasnik Sože beauty DOO

Više o autoru

Related posts

Zakažite svoje konsultacije

POZOVITE NAS