Saveti za borbu protiv bora

Sože Beauty Novi Sad

Saveti za borbu protiv bora

Bore će se pre ili kasnije pojaviti na svakoj koži lica bez obzira na genetske predispozicije, zdrav način života ili kreme koje koristimo. Bitno je da negujemo kožu kako bi koža što duže bila elastična i kako bi usporili njihov nastanak. Nabrojaću neke savete koji Vam mogu pomoći da kožu održite što duže mladom. Prilikom odabira kreme za lice, obratite pažnju na njen sastav.

L-askorbinska kiselina , odnosno vitamn C , poznat je po tome, da oslobađa slobodne radikale iz kože. Takođe, brojna istraživanja su pokazala da vitamin C pospešuje proizvodnju kolagena, koji kožu štiti od zračenja. Na taj način se umanjuje mogućnost nastanka bora , ali i pojava kao što su crvenilo i nejednak ten.

Bilo bi odlično kafu zameniti kakaom. Kakao pomaže sprečavanju oštećenja kože od sunčevih zraka. Takođe , pomaže i pri cirkulaciji krvi do ćelija kože, što je preduslov za lepu i mladu kožu. Kožu ne treba često umivati. Čestim umivanjem skida se prirodna zaštita za zaštitu protiv nastanka bora. Voda skida prirodnu masnoću i isušuje kožu, što dovodi do pojave bora.

Najvažniji i najzdraviji način da pomognete koži u borbi protiv bora, jeste unos zdravih masnoća. One su neophodne za stvaranje i održavanje kolagena u koži, a kolagen sprečava da ćelije izgledaju naborano. Takođe, pušenje znatno utiče na pojavu bora. Duvanski dim pospešuje starenje kože, jer uzima koži kiseonik i usporava obnovu ćelija kože.

Bitno je baviti se kožom lica. Skidati šminku pre spavanja, redovno je čistiti i hidrirati. Lice čim postane suvo i dehidrirano, podložno je stvaranju bora. Dovoljan unos tečnosti i zdrava ishrana, takođe će pomoći da koža duže ostane mlada.

U studiju lepote Sože beauty nudimo veliki broj lifting tretmana, koji će Vam pomoći da koži vratite svežinu i elastičnost.

Ženja Trbojević

Ženja Trbojević

Kozmetičar, fizioterapeut i diplomirani psiholog
osnivač i vlasnik Sože beauty DOO

Više o autoru

Related posts

Zakažite svoje konsultacije

POZOVITE NAS