Sačuvajte kožu od starenja

Sože Beauty Novi Sad

Sačuvajte kožu od starenja

Leto je opasno za kožu lica. Ne samo da malo jača preplanulost od sunca licu često dodaje godine, već nepovoljno deluju i vrućine, vetar, prašina i šminka… Evo kako da sačuvate svoju kožu.

SMANJITE UNOS ŠEĆERA I OBRAĐENIH UGLJENIH HIDRATA
Bubuljice i druge nepoželjne pojave na licu najčešće su uzrokovane prekomernim unosom slatkiša i ugljenih hidrata poput testanine, hleba i žitarica. To su i neprijatelji vitke linije, stoga budite umereni kada je o ovim namirnicama reč. Takođe, imajte na umu da i druga hrana sadrži ugljene hidrate, poput voća, povrća, mlečnih proizvoda , semenki….

HIDRATACIJA IZNURA I SPOLJA
Pijenje vode čistite organizam, hididrirate kožu iznutra i sve to vodi mlađem izgledu. Šest do osam čaša tokom dana biće dovboljno

OSTAVITE CIGARETE
O štetnosti pušenja već sve znate. O starenju kože usled pušenja takođe. Pokušajte barem malo da smanjite ovaj porok u ime lepote i zdravlja. Učinak će biti brz i čudesan.

SUNČAJTE SE UJUTRU I UVEČE
Sunčevi zraci su najjači između 11 i 16h, ali je još bolje ako se držite pravila izbegavanja sunca od 10 do 17h. Ako ste već ceo dan na otvorenom, držite se hlada i nosite šešir širokog oboda. Pitate se da li je vreme za sunce? Pogledajte svoju senku. Ako je duža od Vas samih, sigurni ste.

OSVEŽITE LICE TONIKOM KOJI STE SAMI NAPRAVILI
Tonik će zategnuti i osvežiti kožu i dodati onaj završni dodir već očišćenoij koži lica. U vrelu vodu ubacite cvetove kamilice ili nevena. Zamrznite taj čaj tako da dobijete kockice leda. Ledenim kockama svako jutro ,, probudite,, lice. Ove biljke će hidrirati lice i učiniti ha nežnijim na dodir bolje od komericjalnog proizvoda.

STAVITE MASKU I TO SAD!
Ništa jednostavnije, a ništa bolje i učinkovitije – na lice jednostavno nanesite bananu ili jagode. Oči prekrijte kriškama krastavca. Lezite , podignite noge i odmorite se petnaestak minuta. Lice će Vam zablistati. Papaja uz dodatak meda i limuna, takođe čini čuda, već nakon deset minuta.

UVEČE KORISTITE NAJBLAŽE MOGUĆE SAPUNE
Danas se na tržištu može pronaći širok izbor blagih sapuna, a najbolje je da koristite one koji sadrže mleko. Nikada nemojte ići na spavanje sa šminkom na licu, čisto lice je prvi preduslov za održavanje kože mladolikom.

NAPRAVITE I KREMU
U čisto kokosovo ulje dodajte par kapi eteričnog ulja semenki šargarepe i slatke narandže. Dok spavate, ovaj melem će raditi za Vas!

Ukoliko želite da očistite, hidrirate ili podmladite Vaše lice, studio lepote Sože beauty sa svojom širokom ponudom Vam je na raspolaganju!

Ženja Trbojević

Ženja Trbojević

Kozmetičar, fizioterapeut i diplomirani psiholog
osnivač i vlasnik Sože beauty DOO

Više o autoru

Related posts

Zakažite svoje konsultacije

POZOVITE NAS