Pravilna nega bikini zone, tokom leta

Sože Beauty Novi Sad

Pravilna nega bikini zone, tokom leta

Zbog povećanog znojenja leto i vrućine zahtevaju i pojačanu ličnu higijenu, pa tako i intimne delove tela moramo negovati pažljivije. Držite se selećih četiri saveta za održavanje higijene i svežine “tamo dole” kako biste opušteno uživali u letnjim danima.

Koristite sapun bez mirisa

Zahvaljujući sposobnosti vagine da se sama čisti najbolje bi bilo da je perete samo običnom vodom. Ako ipak ne možete da zostavite sapun koristite onaj neutralni, odnosno bez mirisa. Vagina se nikada ne sme prati iznutra jer se tako ispiraju i zdrave bakterije što pak može povećati rizik od polno prenosivih bolesti, upale grlića materica i drugih infekcija. Ako vas muči neobičan miris vagine, obratite se ginekologu.

Pažljivo birajte donji veš

Čipkaste, satenske i gaćice od sintetike tokom leta trebalo bi da izbegavate u širokom luku. Takav donji veš zadržava vlagu zbog čega vrlo često, na tropskim vrućinama, može da izazove gljivične infekcije. Najbolji izbor su gaćice od sto odsto pamuka koje su prozračne i ne zadržavaju vlagu. Takođe, mokru odeću za vežbanje i kupaći kostim presvucite što pre.

Koristite dobre intimne maramice

Uvek uz sebe imajte paketić intimnih vlažnih maramica kako biste se osvežili. Kupite maramice koje su potpuno prirodne, ne sadrže alkohol i biorazgradive su.

Rešite se uraslih dlačica

Jedna od nuspojava depilacije voskom je povećana sklonost ka uraslim dlačicama, koje nijedna žena ne želi na svojoj bikini zoni kad se skine u kupaći kostim. Za sprečavanje urastanja dlačica napravite piling bikini zone dva dana nakon depilacije. Pritom, koristite piling koji sadrži samo prirodne sastojke.

Nakon pilinga na suvu kožu nanesite preparat protiv urastanja dlačica koji će smiriti kožu i još više smanjiti mogućnost urastanja. Urasle dlačice nikada nemojte pokušavati da iščupate jer bakterije na rukama mogu napraviti više štete nego koristi, te uzrokovati infekcije i ožiljke.

U studiju lepote Sože beauty, možete probati epilaciju diodnim laserom, koja će produžiti period bez dlačica i smanjiti njihovo urastanje. Bitno je da mislite na sebe i uvek birate najbolje!

Ženja Trbojević

Ženja Trbojević

Kozmetičar, fizioterapeut i diplomirani psiholog
osnivač i vlasnik Sože beauty DOO

Više o autoru

Related posts

Zakažite svoje konsultacije

POZOVITE NAS