Par neobičnih saveta koji Vam mogu biti od koristi

Sože Beauty Novi Sad

Par neobičnih saveta koji Vam mogu biti od koristi

Često se nađemo u nekim situacijama kada ne znamo šta da uradimo, da popravimo izgled ili rešimo neki problem, a rešenje je tako jednostavno. Danas Vam pišem par saveta, koji Vam mogu biti od koristi, a jeftini su i uvek na dohvat ruke. Kada se šminkate i želite da to bude perfektno, često se desi da se umažete maskarom.

Kako bi izbegli ovaj problem stavite plastičnu kašiku na kapak. Tako ćete višak maskare završiti na kašičici , a ne na kapku. Ako Vam se pojavio celulit i želite i kod kuće da se bavite njegovim uklanjanjem, možete da pilingujete telo socom od kafe. Kofein će stimulisati ćelije kože i otkloniti one mrtve. Nakon toga možete naneti bademovo ili bršljenovo ulje.

Da li ste znali da savršena zamena za pakovanje za kosu može biti majonez? Držite ga na kosi 20 minuta, a za bolje delovanje fenom zagrejte majonez. U majonezu ima sve što je potrebno kako bi kosa bila nahranjena i zdrava.

Ukoliko se dešava da lak za nokte koji ste upravo namazali ima gromuljice, to je zato što je bočica bila izložena visokoj temperaturi. Tokom letnjih dana lak za nokte držite u frižideru. Ako su vaša stopala podložna žuljevima kada kupite novi par obavezno kritična mesta na stopalu namažite vazelinom.

Lak za nokte sa šljokicama je prava noćna mora za kasnije uklanjanje. Ali, ukoliko zamotate prste u pamučne krpice, te obmotate tankom folijom i ostavite tako pet minuta, težak lak će se skinuti očas posla. Ako ste u žurbi nakon kućnog manikira, slobodno potopite nokte u hladnu vodu na tri minuta i oni će biti spremni. Ako su vam oči otečene od neispavanosti ili imate podočnjake isecite krompir na pola i držite te polovine na kapcima 10 minuta. Krompir će ohladiti vaše oči i smanjiti otok. Neki od ovih saveta mogu Vam biti od koristi.

Ako želite da se opustite i posebnu negu priuštite svom licu ili telu Sože beauty Vam je na raspolaganju!

Ženja Trbojević

Ženja Trbojević

Kozmetičar, fizioterapeut i diplomirani psiholog
osnivač i vlasnik Sože beauty DOO

Više o autoru

Related posts

Zakažite svoje konsultacije

POZOVITE NAS