Odvojite za sebe barem jedan dan nedeljno

Sože Beauty Novi Sad

Odvojite za sebe barem jedan dan nedeljno

Kada ste poslednji put uradili nešto za svoju dušu ? Ne nešto što je lepo, što bi trebalo da radite ili što Vam se sviđa, nego nešto što Vas zaista ispunjava. Zbog brzine i dinamike života, naučile smo sebi da priuštimo neke male stvari, tipa kafe sa prijatlejicama ili možda pročitamo knjigu koja nam se sviđa.

A da li je to, ono što mi baš želimo, ono što nam hrani dušu. Vreme za sebe uglavnom odlažemo, za neke druge dane, dane kada ćemo imati malo više vremena. A kad konačno dođe taj dan, svaki deo naše duše nam je zahvala, on peva, a mi smo efikasniji na poslu, produktivniji, zadovoljniji, jednostavno zračimo.

Posvećivanje vremena sebi nije važno, ono je krucijalno! Svakoga od nas različite stvari čine srećnim. Bitno je samo pronaći to nešto što će Vam vratiti energiju. Za nekoga je to čitanje knjige, vežbanje, lenčarenje, masaža, ulepšavanje tela, lica i kose, šoping. Ako još niste utvrdili šta je to što Vas ispunjava, razmislite, gde Vam misli lete kada sanjarite. Izdvojiću četiri razloga zašto je važno izdvojiti vreme za sebe.

Zdravlje

Briga o telu vrlo je važna, kako bi imali dovoljno energije za sve obaveze u danu i kako bi povećali imunitet. Jedna od najboljih taktika: što zdravija i zelenija ishrana, vežbanje barem tri puta nedeljno i dovoljno sna.

Lepota

Sreća i lepota idu ruku pod ruku, jer ona nam daje toliko potreban sjaj. Spavate li približno sedam sati dnevno? Imate li pauze na poslu? Odvajate li barem sat vremena dnevno samo za sebe i ono što volite?

Ljubav

Postavlja se jednostavno pitanje – ako se ne osećate dobro i zadovoljno u sopstvenoj koži, kako ćete biti raspoloženi za druge? Partner je najčešće prva osoba na kojoj iskaljujemo nezadovoljstvo i frustracije, što može dovesti i do većih problema od svađe. Prvo treba znati naučiti voleti sebe.

Bol

Svi nosimo neki emocionalni prtljag iz prošlosti, ali imamo priliku da umanjimo tu bol ili učinimo da ona potpuno nestane – radom na sebi. Drugim rečima, vreme je da dobrotu i saosećanje razvijete i za sebe i stvorite najveće prijateljstvo od svih – sa samom sobom.

Pratim malo reakcije žena kada dolaze na tretmane i kada sa njih odlaze. Jednostavno, žene su zadovoljnih, srećnije, ispunjenije i počinju da zrače. Mala promena na njihovom licu ili telu, kao i sama činjenica da su sebi priuštile nešto opuštajuće, veoma pozitivno utiče na njih. Svaka žena voli da je lepa, mlada i negovana. Nekada je možda to bila stvar luksuza, sad je zaista stvar potrebe. Svi se dosta trošimo, stresno živimo, izgaramo na tim poslovima i kako bih napunili baterije potrebno je odvojiti malo vremena za sebe i opustiti se.

Studio lepote Sože beauty nudi Vam različite tretmane za opuštanje, zatezanje tela, čišćenje, hidrataciju i lifting lica. Ukoliko se odlučite da provedete kvalitetno vreme i nešto lepo učinite za sebe, kontaktirajte nas. Opuštajuća muzika, uz prijatan ambijent pun sveća, sa mirisnim notama različitih eteričnih ulja, učiniće da bar na kratko zaboravite na probleme. Volite sebe i budite srećni!

Ženja Trbojević

Ženja Trbojević

Kozmetičar, fizioterapeut i diplomirani psiholog
osnivač i vlasnik Sože beauty DOO

Više o autoru

Related posts

Zakažite svoje konsultacije

POZOVITE NAS