Oduprite se godinama

oduprite se godinama

Oduprite se godinama

Čim primetite da Vaša koža više nema isti sjaj kao pre, treba početi koristiti anti-age proizvode za negu kože. Kako vreme prolazi, naš organizam polagano stari. To se najviše vidi na koži, koja stari na dva načina: fiziološko starenje i fotostarenje.

Fiziološko starenje

Znakovi starenja povezuju se sa usporavanjem metabolizma ćelija kože. Prirodni proces obnove kože počinje se usporavati već u 25. godini života, a prvi znakovi starenja postaju vidljivi pojavom prvih mimičkih bora te gubitkom vlage i sjaja kože.

Fotostarenje

Znakovi starenja povezuju se i sa učestalim oštećenjima nastalim delovanjem slobodnih radikala, što je podstaknuto delovanjem sunčevih zraka, kojom smo tokom života stalno izloženi. Dugotrajnim izlaganjem menja se kvaliteta kože, ponajprje na izloženim delovima tela (lice, vrat, leđa, ruke, podlaktice i noge), na kojima koža najbrže stari.

S vremenom, koža se stanjuje i postaje krhka, gubi prirodnu elastičnost i počinje odavati godine. Izražajne bore oko očiju i u uglovima usana postaju naglašenije, a ten gubi sjaj. Bore se produbljuju i na koži se stvaraju duboke brazde, koža postaje opuštena i suva, gubi se ovalni oblik lica, a i vrat je sve manje naglašen.

Međutim, kako na zdravlje i kvalitet kože uvelike utiču način života i prehrambene navike, tako će umereno izlaganje suncu, redono vežbanje, raznovrsna ishrana bogata voćem i povrćem te unošenje dovoljne količine tečnosti svaki dan pomoći organizmu da odgodi prevremene znakove starenja.

Razlika između stare i mlade kože

Koža mlade i stare osobe razlikuje se u strukturama. Starenjem se stanjuje gornji sloj kože (epidermis), a u srednjem sloju (dermis) menja se sastav proteina odgovornih za punoću i elastičnost, to jest smanjuje se količina kolagena, a elastin brže propada.

Smanjuje se i količina važnih molekula, poput hijaluronske kiseline, zbog čega ona sve manje ispunjava svoju ulogu u održavanju vlažnosti i čvrstoće kože, a na površini se pojavljuju hiperpigmentacije (“staračke pjege”).

Starenjem slabi i obrambeni sastav koji štiti kožu od štetnih učinaka slobodnih radikala, nastalih delovanjem sunčevog zračenja, pa koža postaje podložnija oštećenjima i suva, opuštena, hrapava i na njoj se mogu videti plitke i duboke bore.

Ne zanemarite pravilnu njegu

Nema sumnje da ćemo sa godinama ostariti i da će to kad-tad biti manje ili više vidljivo. Međutim, starenje kože ipak se može usporiti svakodnevnom pravilnom negom.

Pre svega sa kože treba redovno odstranjivati nečistoću i ostatke šminke. Nadalje, bez obzira na godine, valja je dobro hidrirati i zaštititi od delovanja sunčevih zraka.

Za dnevnu negu preporučuje se upotreba hidratantne kreme sa odgovarajućom zaštitom od sunca.

Noću je treba dobro nahraniti i pružiti joj odgovarajuću anti-age negu, te posebnu pozornost obratiti na područje oko očiju, gde je koža najosjetljivija i najtanja, zbog čega se na tom delu sitne bore pojavljuju već oko tridesete godine.

Pored svakodnevne nege, postoji I profesinalna nega, koja je dosta intenzivnija i pomaže nam da koža ostane mlada i zategnuta.

U studiju lepote Sože beauty, možete uživati u lifting tretmanima sa hijaluronskom kiselinom, u mezoterapiji, koja će koži vratiti kolagen, elastin, kao i sve vitamin koji joj nedostaju. Takođe, nehiruški face lifting, učiniće da bore oko očiju budu manje primetne, starače pege manje vidljive, a kesice oko očiju nestaju. Takođe, tretman kiseonikom, vratiće ćelijama kože kiseonik i omogućiti da lice bude zategnuto , nahranjeno i hidrirano, jer za pravilno funkcionisanje koži je neophodan kiseonik.

Ako želite da probate nešto drugačije, koži priuštite negu potpno prirodnom kozmetikom, posetite nas!

Ženja Trbojević

Ženja Trbojević

Kozmetičar, fizioterapeut i diplomirani psiholog
osnivač i vlasnik Sože beauty DOO

Više o autoru

Related posts

Zakažite svoje konsultacije

POZOVITE NAS