Nega područja oko očiju

Sože Beauty Novi Sad

Nega područja oko očiju

Svaka devojka ima svoje rituale kada je nega kože u pitanju. Ono na šta manje obraćamo pažnju jeste područje oko očiju. Obično se svi sete da mažu taj deo, kada je totalno dehidriran ili kada se pojava prve bore. Bitno je da na vreme krenete sa negom lica i da ne čekate da se pojave bore.

U dvadesetima možete da krenete sa laganim kremama i bore sprečite na vreme. Samim tim uticaćete na izgled celog lica. Kada predeo oko očiju nije hidriran i negovan , tamni kolutovi i dehidratacione bore su neizbežne.

Danas ču Vam pisati kako možete kod kuće da napravite serum za taj predeo, pa pokušajte. Serum za predeo oko očiju ćete lako napraviti tako što ćete pomešati 10 ml avokadovog ulja, 10ml ulja pšeničnih klica i 10mlulja koštica grožđa. Sipajte sva tri ulja u bočicu od tamnog stakla i dobro promućkajte i to je to, imate svoj serum a niste potrošili celo bogatstvo.

Nanosite svako veče pred spavanje na područje oko očiju koje ste predhodno navlažili sa tupferom vate. Sada ću Vas upoznati sa sastojcima koje ste koristili za svoj serum.Ulje avokada je antioksidans. Podstiče obnavljanje postojećih i stvaranje novih ćelija, te pridonosi ublažavanju bora i podsticanju elastičnosti i čvrstoće kože.

Ulje koštica grožđa sadrži proantocijanidine, jedinjenja koja su izuzetno aktivni antioksidanti. Ovi hvatači slobodnih radikala su 20 puta jači od vitamina C i 30 puta jači od vitamina E.

Ulje pšeničnih klica u nezi kože stimuliše razmenu materijala, štiti ćelije kože od oštećenja, dokazano smanjuje nastanak bora, dubinski hrani i regeneriše kožu, dok će suva, tanka, osetljiva i ispucala koža posebno ceniti ovo ulje.

Kao što vidite ova ulja možete koristiti i sama jer su njihova lekovita svojstva velika. Korišćenje prirodnih ulja je zahvalno, nije skupo za nabavku u prodavnicama prirodne kozmetike, a njihov dijapazon delovanja je širok.

Za kraj predstaviću Vam još jedan serum koji u sebi sadrži ulje divlje ruže koje je bogato vitaminom E i sprečava starenje kože i ubrzava njeno obnavljanje, i Arganovo ulje koje vraća kiseonik u tkivo i sprečava nastanak onih tamnih kolutova oko očiju.

Jos jedan serum za predeo oko očiju ćete napraviti na sličan način s tim što ćete pomešati 10ml arganovog ulja i 10 ml ulja divlje ruže. Sipati u tamnu bočicu, promućkati pred svaku upotrebu i koristiti pred spavanje za masiranje regije oko očiju.

Uputstvo imate, savete imate, samo još nađite malo vremena i posvetite se svojoj koži, ona će vam bit sigurno zahvalna. Nega kože je veoma bitna. Ako je pravilno negujemo, ona će nam vratiti lepim i svežim izgledom.

Sože beauty Vam može ponuditi tretman elektrostimulativnim rukavicama, koji će Vam pomoći da uklonite bore i poboljšate elastičnost kože, a pre svega delovaće na sitne borice oko očiju, tamne kolutove i podočnjake. Budite u svakom trenutku zadovoljni sobom!

Ženja Trbojević

Ženja Trbojević

Kozmetičar, fizioterapeut i diplomirani psiholog
osnivač i vlasnik Sože beauty DOO

Više o autoru

Related posts

Zakažite svoje konsultacije

POZOVITE NAS