Nega kože u dvadesetima i tridesetima

Sože Beauty Novi Sad

Nega kože u dvadesetima i tridesetima

Narednih par tema biće posvećeno nezi kože u određenoj životnoj dobi. Pravilna nega kože, pomoćiće Vam da sačuvate mladollik izgled lica. Većina napravi grešku i tek kad vidi bore počinje da neguje lice. NE! Lice je potrebno negovati uvek, samo u skladu sa godinama i potrebama kože.

Danas ću pisati o nezi lica u dvadesetim i tridesetim godinama. U dvadesetima najčešći problem sa kojim se devojke susreću su akne, a za njihovo tretiranje najbolje pomaže korektor za bubuljice. U ovom životnom dobu koža je glatka i bez bora, stoga je dovoljno nanositi samo dnevnu toniranu kremu.

Ona je lakša od tečnog pudera i ističe prirodnu boju kože. Ukoliko je koža masna potrebno je četkom naneti puder u prahu koji upija višak masnoće. One koje su malo odvažnije i vole eksperimentisati sa šminkom mogu pokušati sa ružem upadljivih boja poput roza, crne, plave… jer mlade godine sve podnose i sve tolerisu.

Bore još nisu vidljive, tako da ne postoji opasnost da se unutar njih skupljaju naslage šminke. Takođe, senke intenzivnih boja su dozvoljene, ali treba biti oprezan sa nanošenjem. Iako bore još nisu prisutne, borba protiv njih započinje u kasnim dvadesetima.

Tada će biti možda vidljiva tek pokoja sitna bora- ali ovde važi pravilo – bolje sprečiti nego lečiti. Treba nanositi hranjive kreme prilagođene dobi i vrsti kože i to će se svakako dugoročno itekako isplatiti. Po pitanju ishrane, preporučuje se veća zastupljenost voća i povrća – jer štite od slobodnih radikala koji ubrzavaju proces starenja.

U tridesetim

se javljaju prve sitne bore koje nazivamo mimične bore, a uzrok im je smejanje, mrštenje, stres i suva koža. U tridesetima koža više nije tako elastična i ćelijama je potrebno više vremena da se regenerišu u odnosu na dvadesete. Pre nanošenja pudera treba koristiti podlogu koja daje koži potrebnu vlažnost i istovremeno ravnomerno pokriva podočnjake. Na bore između nosa i usta, kao i na podočnjake, preporučuje se naneti korektor svetlije boje kako bi se ublažile linije.

Od kraja tridesetih pa nadalje preporučuje se izbegavati tamne senke poput crne, sive, jer se nakupljaju u borama poviše kapaka, a to nikako ne ostavlja lep utisak.

Ukoliko Vam se javljaju lagano sede vlasi, a do sada kosu niste farbali, pokušajte ublažiti izrast sa nanošenjem pramenova u boji koja je za nijansu svetlija od prirodne boje kose. Što se tiče nege lica, jako je bitno da se posebno u letnjem periodu koriste kreme sa visokim zaštitnim faktorom, kako bi se sprečilo stvaranje novih bora.

Treba takođe, redovno koristiti kreme za područje oko očiju, te kreme za vrat i dekolte (mogu se koristiti kreme za lice). Za ten takođe treba znati da dovoljno sna čini čuda i da je jako važna uravnotežena ishrana. Profesionalna nega, nekada je bila stvar luksuza sada je stvarno stvar potrebe. Vazduh je zagađen, svi živimo brzo i stresno, ćesto se ni ne hranimo najzdravije.

Samim tim, to se sve odražava na kožu i potrebno je nadoknaditi. Tretmani će Vam pomoći da dubinski očistite lice, vratite mu vlažnost, svežinu, poboljšate elastičnost i delujete na bore, nove da se ne stvaraju, a postojeće da se popune.

U studiju lepote Sože beauty, možete uživati u različitim tretmanima koji se rade sa organskom kozmetikom. Svi preparati su potpuno prirodni, nema konzervansa, veštačkih boja i parfema, tako da Vaša koža ima mogućnost da dobije sve hranljive sastojke. Mislite na sebe!

Ženja Trbojević

Ženja Trbojević

Kozmetičar, fizioterapeut i diplomirani psiholog
osnivač i vlasnik Sože beauty DOO

Više o autoru

Related posts

Zakažite svoje konsultacije

POZOVITE NAS