Masažom protiv “pomorandžine kore”

Sože Beauty Novi Sad

Masažom protiv “pomorandžine kore”

Celulit zna da bude veoma uporan i mora da se „napadne“ na svim frontovima, a jedna od najdelotvornijih metoda je – anticelulit masaža. Ipak, treba imati na umu da bi trebalo promeniti način života to jest, rezultati će biti pravi jedino ako se ispoštuju sve preporuke stručnjaka. A četiri stuba dobrog izgleda su – pravilna, umerena ishrana, dovoljno tečnosti, fizička aktivnost i masaža.

Celulit čini masno tkivo, koje je sa raznim toksinima zarobljeno ispod kože i daje joj ružan izgled pomorandžine kore. Njega je moguće eliminisati, ali kako je za njegov nastanak potrebno mnogo vremena, ne može da nestane preko noći. Bez 10 masaža ne treba razmišljati o početku tretmana. Mada ko ima veliki problem, verovatno će morati malo više da se posveti masažama u određenom vremenskom intervalu. Kada se završe masaže, veći deo celulita će biti eliminisana.

Nakon toga je potrebno s vremena na vreme odraditi takozvane tretmane održavanja, koji u stvari sprečavaju nastanak novih masnih naslaga. Sa anticelulit tretmanima i masažama najbolje krenuti tokom zime, tako do leta ima dovoljno vremena da celulit iz dubljih slojeva „izađe“ na površinu, razbije se i eliminiše iz organizma.

Iz iskustva znam da se žene sa tim problemom često počnu baviti mesec dana pred letovanje. Upravo iz tog razloga smo mi u ponudu uvrstili tretman gipsanim bermudama, kako bi ubrzali proces izbacivanja celulita na površinu i njegovo eliminisanje.

Sože beauty Vam nudi kombinaciju masaže i gipsanih bermuda, kako bi rezultat bio što bolji za kraće vreme, al opet ništa ne može da se reši preko noći. Sa masažama počinjemo posle menstruacije, jer je tada hormonski status najbolji, tretmani su manje bolni i koža je manje osetljiva. Praktikujem da radim masaže svaki dan , eventualno svaki drugi, kako bi rezultat bio bolji. Nije neuobičajeno da prve masaže budu bolne, naročito ako je celulit „tvrdokoran“, ali posle svakog tretmana bol je sve manji i do kraja prve serije od deset masaža on nestaje.

U Sože beauty studiju lepote, masaže se rade bršljenovim ili morač uljem, a na kraju se utrljava anticelulit krema, kako bi nastavila da deluje na tkivo. Sav trud masera može da padne u vodu ako žena ne poštuje druge savete, one vezane za ishranu, kretanje i unos dovoljne količine tečnosti. Sama masaža nije dovoljna, ona će jedino udrobiti celulit. Ali ako žena ne pije barem litar i po do dva tečnosti dnevno, ona neće „ispirati“ organizam i neće se rešiti toksina.

U obzir dolaze prirodni čajevi, voda i domači sokovi, nikako alkohol, kupovni i gazirani sokovi. Anticelulit masažom ne skidaju kilogrami iako se obim nekih delova tela smanjuje i do dva centimetra. Celulit će se vidno smanjiti, noge će biti oblikovane, koža zategnutija i elastičnija, cirkulacija znatno poboljšana, ali masaža ne utiče na smanjenje kilograma.

Iz iskustva znam da je najbolje kombinovati anticelulit masažu i limfnu drenažu, tako se postižu najbolji rezultati, zato kod nas i radimo samo kombinaciju masaža. Obično žene nakon porođaja primete mnogo više celulita. Bilo bi dobro da sačekaju da dobiju prvu menstruaciju i mogu da krenu na tretmane.

Anticelulit masaže nisu kontraindikovane sa dojenjem i mame mogu da krenu s masažama dok još doje, pogotovo što u tom periodu, zbog kvaliteta mleka, posebno treba da vode računa o zdravoj ishrani i unošenju dovoljno tečnosti.

Ne preporučujem nikakve dijete ni drastične tretmane, jer se time samo ulazi u začarani krug. Zagovornik sam umerenosti u ishrani uz, recimo, razdvajanja proteina i ugljenih hidrata. To znači da ugljene hidrate unosimo ujutru, jer nam daju energiju, a da uveče jedemo pretežno proteine, kako se višak energije ne bi taložio u vidu masnih naslaga i celulita.

Hodanje je jako važno, i to brzo, najmanje jedan sat dnevno. To daje sjajne rezultate.

Ukoliko se odlučite, da ovo proleće posvetite sebi, posetite studio lepote Sože beauty. Možete pronaći različite tretmane, koji su pogodni za svakoga. Nema kontraindikacija i potpuno su prirodni. Poželite najbolje za sebe i dođite kod nas!

Ženja Trbojević

Ženja Trbojević

Kozmetičar, fizioterapeut i diplomirani psiholog
osnivač i vlasnik Sože beauty DOO

Više o autoru

Related posts

Zakažite svoje konsultacije

POZOVITE NAS