Kako uz jogu lica, sačuvati mladolik izgled

Sože Beauty Novi Sad

Kako uz jogu lica, sačuvati mladolik izgled

Dosta se priča o tome kako sačuvati mladolik izgled lica. Bitno je zdravo se hraniti i iznutra negovati kožu vitaminima i mineralima. Pored toga kozmetički tretmani su nešto što je nezaobilazno, jer dubinska čišćenja i hranjenja bude kolagen, pokreću ga i vraćaju koži mladolik izgled. Veoma je bitno da i kućna nega bude odgovarajuća, prilagođena tipu kože i Vašim potrebama.

Ono što je totalni hit u poslednjih nekoliko godina je joga za lice.

Lice sačinjava 57 mišića i nikad nije prerano niti prekasno da započnete s treningom. Gravitacija počinje da deluje na lice između dvanaeste i petnaeste godine života.

Sa vežbanjem mišića lica dobro je početi što pre. Nije prerano čak ni sa sedamnaest godina. Vežbanjem, mišići postaju čvršći i popunjavaju prostor ispod kože, a pritiskanjem akupunkturnih tačaka povećava se proizvodnja kolagena. Rezultat je prirodno zategnuto i mladoliko lice s manje bora.

Po stanju lica možemo proceniti i zdravlje organizma – čelo govori o zdravlju srca, levi obraz o zdravlju jetre, desni o plućima, brada i vrat govore o stanju bubrega. Tako kada žena ima menstruaciju na bradi izbiju akne i bubuljice, a ti procesi u ženskom telu povezani su sa radom bubrega. Joga za lice potiče iz Vijetnama, a usavršena je u SAD.

Ovo su tri joga vežbe za lice. Za svaku od ovih vežbi dovoljno je 20 do 30 sekundi.

Prva vežba: Izgovarajte dugo slovo “O”. Pritom uvucite usne preko zuba, a zatim se nasmejte. Vežba briše bore “smejalice”.

Druga vežba: Naduvajte vazduh u obraze, kao balon. Sa srednja tri prsta jedne ruke pritisnite usne, a drugom rukom vazduh iz jednog obraza potisnite u drugi. Držite 30 sekundi, a onda ponovite na drugom obrazu. Vežba pegla bore oko usana i daje im mladolik i sjajan izgled.

Treća vežba: Nasmešite se, skoro u grimasu. Donju usnu uvucite preko doljnjih zuba i držite 20 do 30 sekundi. Vežba će učiniti da podmladite podbradak.

Ove vežbe pomoćiće Vam da aktivirate mišiće i popravite tonus. Studio lepote Sože beauty nudi Vam različite tretmane za negu i lifting lica, koji će potpuno prirodno i bez bola, vratiti Vašem licu izuzetan sjaj.

Ženja Trbojević

Ženja Trbojević

Kozmetičar, fizioterapeut i diplomirani psiholog
osnivač i vlasnik Sože beauty DOO

Više o autoru

Related posts

Zakažite svoje konsultacije

POZOVITE NAS