Kako trajno ukloniti neželjene dlačice?

Sože Beauty Novi Sad

Kako trajno ukloniti neželjene dlačice?

Povećana maljavost je problem, sa kojim se danas bori većina žena, ali i muškaraca. Pored toga što je veoma dosadno i zamorno svaki dan baviti se njihovim uklanjanjem, pojačana maljavost može da stvori i velike psihološke probleme.

Ljudi gube samopouzdanje, nezadovoljni su sopstvenim izgledom i teže ulaze u međuljudske odnose. Neželjene dlačice su kozmetološki ili medicinski problem. Kada se radi o medicinskom problemu, njega rešavaju endokrinolozi.

Uvek je važno proveriti da li je maljavost nastala kao posledica nekog disbalansa u organizmu, jer epilacijom može da se reši posledica, ali je vrlo važno ukloniti uzrok nastanka dlačica. Dodatni problem nam stvara savrmen način života pun stresnih situacija, hrana koja je puna aditiva i hormona, razni dijetetski proizvodi, hormonske kreme za podmlađivanje ili preparati koji se preporučuju u teretanama.

Važno je da rešenje problema postoji. Danas ću pisati o trajnom uklanjanju dlačica metodom elektrolize. Šta je elektroliza ? Elektroliza je najstarija metoda trajne epilacije kojom se zauvek uklanjaju neželjene dlačice na licu i telu. Ovo je metoda, kojom se pomoću jednosmerne struje deluje na koren dlačice. “Elektrolizu priznajemo kao bezbedni trajni metod za odstranjivanje maljavosti.” American Medical Association  

 Kako se radi elektroliza?

Tretman se radi tako što sonda debljine dlačice ulazi u folikulu, ne oštećujući okolne kapilare, nerve i tkivo. Tokom tretmana, radi se pojedinačno svaka dlačica tako što se struja visoke frekvence propušta kroz koren dlake i trajno ga oštećuje.  Za tretmane je potrebno ostaviti da dlačice porastu do barem 2 do 3 mm dužine, kako bi bile lako uočljive.

Da li je moguć nastanak ožiljaka?

Ako se elektroliza radi pažljivo i od strane stručnog osoblja, ne postoji mogućnost da se naprave ožiljci. Čak kako se smanjuje količina dlačica, stanje kože se porpavlja i posle dva mseca koža je regenerisana.

Koliko tretmana je potrebno?

Ako su dlačice prethodno tretirane voskom ili pincetom, što je najčešći slučaj, na tretmane se dolazi jednom mesečno u periodu od 8-12 meseci. Ako dlačice nisu čupkane, koren je znatno slabiji i potreban je znatno manji broj tretmana. Pored toga na broj tretmana utiču i drugi faktori : uzrok dlakavosti, gustoća i kvalitet dlake.

Odakle se dlačice mogu odstraniti?

Kod žena: sa lica, linije kose, vrata, ruku, nogu, između grudi, sa trbuha, prepona. Kod muškarca: urasle dlačice, sa jagodica, obrve, iz ušiju. Ne smeju se odstranjivati sa mladeža i iz nozdrva.

 Da li je ova metoda bolna?

Bol je smanjen četiri puta u odnosu na bol pri radu sa klasičnim aparatima. Prilagođava se pragu bola pacijenta. U studiju lepote Sože beauty, pored elektrolize radi se i termoliza i blend metoda koje su skoro potpuno bezbolne.

Da li je bezopasna?

 Da! Upotrebljena struja je slaba i nenosi nikakav rizik. Iglice koje se koriste su sterilne i za jednokratnu su upotrebu. Tretirana koža se ne oštećuje i ne stvaraju se ožiljci. Nakon tretmana regija koja je tretirana je dezinfikovana i adekvatno namazana, tako da su klijenti potpuno bezbedni.

Nadam se da sam Vam danas približila ovu metodu.

Ukoliko se odlučite za epilaciju elektrolizom, studio lepote Sože beauty Vam je na raspolaganju. Ako ste nesigurni ili Vam treba još informacija, možete zakazati pregled, koji je besplatan i saznati sve što Vas zanima.  Mi smo tu zbog Vas!

Ženja Trbojević

Ženja Trbojević

Kozmetičar, fizioterapeut i diplomirani psiholog
osnivač i vlasnik Sože beauty DOO

Više o autoru

Related posts

Zakažite svoje konsultacije

POZOVITE NAS