Kako da postignete idealan ten?

beli zubi

Kako da postignete idealan ten?

Mnogi se pitaju kako da postignu idealan ten i sakriju neke nedostatke. Za postizanje idealnog tena potrebni su diskretan pristup i kvalitetni proizvodi. Sve se svodi na odabir kvalitetnih proizvoda za kožu. Za početak potrebno je naći puder koji odgovara Vašem tipu kože.

Ako još uvek tražite idealan puder, znači da ili još niste pronašli pravi proizvod ili ga ne nanosite kako treba. Stoga Vam savetujem da krenete od vodiča na internetu i isprobavanja različitih tehnika za nanošenje pudera. Ako ni tada ne uspete da postignete željeni rezultat, verovatno koristite pogrešan proizvod.

U tom slučaju morate otići na prodajno mesto bez šminke i da isprobavate različite pudere na različitim delovima lica. To ne treba da radimo baš često, ali to je zaista najbolji način da se pronađe ono što Vam odgovara. Najvažnije je slušati svoju kožu – nemojte kupiti puder koji kupuju svi ostali već pokušajte da pronađete proizvod koji odgovara Vama.

Puder je lična stvar – zavisi od tipa, kvaliteta i nijanse kože kao i o nivou osetljivosti. Ne ustručavajte se da zatražite uzorke! Takođe, vodite računa ako je koža masna, da se opredelite za neki kameni ili mineralni puder. Svakako treba da isprobate sve varijante i vidite na šta Vaše lice najbolje reaguje.

Kada se šminkate i nanosite puder, probajte da koristite jastučić za puder, jer za razliku od četkica, jastučići ne rasprašuju puder. Potrebno je lagano pritisnuti (što produžava trajanje pudera na licu) i jastučići ne uništavaju efekat šminkanja, jer ne zahtevaju trljanje. Zatim je potrebno preći preko celog lica četkicom kako biste uklonili višak pudera.

Pored trikova za nanošenje pudera, važno je da promenite i neke navike. Pijte puno vode! Time ćete zaista postići rezultate, jer ćete hidrirati kožu iznutra. Što se tiče šminke, ne nanosite previše podloge – pokušajte da nanesete što manje i ne nanosite dodatnu šminku tokom dana!

Ne tražite „savršenost“ – Vaša koža u tom slučaju neće delovati prirodno. Nekoliko nepravilnosti može dati Vašem izgledu šarm. Uvek je bolje da ljudi pomisle „ova devojka ima predivnu kožu“ umesto „ova devojka je odlično našminkana“ – šminka ne bi smela da bude u centru pažnje. Pokušajte da budete diskretni i izbegavajte nanošenje debelih slojeva.

Rezultat bi trebalo da bude prirodan, gladak i svež – jednostavno prekrasna koža koja izgleda zdravo. Posle svakog šminkanja, kožu treba osloboditi od pudera i štetnih čestica i pažljivo je očistiti. Izaberite odgovarajuće sredstvo za skidanje šminke i uklonite sve detaljno.

Glavna greška je leći u krevet sa šminkom!

U studiju lepote Sože beauty, postoji sjajan tretman za otklanjanje suvišnog sebuma, štetnih čestica i šminke koja se uvukla duboko u pore. Ultrazvučnom špatulom očistiće se sve nečistoće, a licu će se vratiti svežina i sjaj! Tretman je potpuno bezbolan i prijatan!

Mi smo uvek tu za Vas! Za sve informacije Sože beauty je na raspolaganju!

Ženja Trbojević

Ženja Trbojević

Kozmetičar, fizioterapeut i diplomirani psiholog
osnivač i vlasnik Sože beauty DOO

Više o autoru

Related posts

Zakažite svoje konsultacije

POZOVITE NAS