Elektroliza dlaka

EPILACIJA ELEKTROLIZOM

Elektroliza je proces trajnog uklanjanja neželjenih dlačica po principu struje. Metodom elektrolize dlaka mogu se tretirati i dlake koje nemaju pigment, što znači da se podjednako uspešno mogu ukloniti svetle i sede dlačice, kao što je slučaj i sa tamnim. Upravo je prepoznavanje sedih i svetlih dlačica, glavna prednost elektrolize u odnosu na lasersku epilaciju.

Tretman se izvodi pomoću specijalnog aparata koji ima tanku sondu, na koju se stavlja tanka, sterilna iglica koja vrlo malo, skoro neprimetno iritira kožu. Proces je takav da se sa tankom iglicom ulazi u koren dlačice, kozmetičar dozira protok struje i uništava ga. 

osnovni tretman lica novi sad

Zbog prisustva struje, tretman epilacije elektrolizom je blago neprijatan i može se sprovoditi uz nanošenje lokalnog anestetika. Nakon tretmana koža može biti crvena i blago otečena narednih par sati, kada se to u potpunosti umiruje. Kod osetljive kože može doći do pojave krastica, koje prolaze nakon dva do tri dana. Trajnog oštećenja kože u vidu ožiljaka nema.

Bitno je napomenuti da svaki klijent dobija novu, sterilnu iglicu za elektrolizu dlaka, koja se nakon završene epilacije baca. Tretman elektrolize dlaka može da se izvodi u letnjim mesecima, bez bojazni od pojave pigmentacije. Bitno je samo dva do tri dana nakon tretmana elektrolize, kao i ako dođe do pojave krastica, dok se koža ne regeneriše, izbegavati izlaganje suncu i koristiti kremu sa zaštitnim faktorom.

Elektroliza dlaka se radi na sedam do deset dana, zavisno od regije, jačine i količine dlačica koja se tretira. U nekim slučajevima, tretman epilacije elektrolizom se može raditi jednom u mesec dana. Kada se radi o površinama na kojim ima veća količina dlačica, prvo se proređuju dlačice, pa ih onda u potpunosti uklanjamo. Broj ponavaljanja je individualan. To zavisi od jačine korena dlačiče i prethodnog perioda čupanje dlake iz korena.

Priprema za tretman elektrolizom je sledeća:

  • neophodno je da dve do tri nedelje pre tretmana ne čupate dlačice iz korena,
  • a kada dođete na sam tretman dlačice moraju biti dužine jednog do dva milimetra, kako bi mogle da se tretiraju.
  • nakon tretmana tretirana regija je bez dlaka.

U Sože beauty kozmetičkom salonu tretman elektrolize se uspešno sprovodi godinama. Metoda se pokazala kao veoma uspešna, jedino je važno da hormonski status bude uredan i uspešnost tretmana epilacije je oko 95%. Ako postoji bilo kakav disbalans hormona, dlačice se mogu vratiti i nakon završenog procesa epilacije elektrolizom. Elektroliza dlaka se ne radi kod osoba sa pejsmejkerima, niti kod osoba koje imaju ugrađene metalne uređaje u telu. 

trajno uklanjanje dlaka

U kozmetičkom salonu Sože beauty uklanjanje dlačica vrši se pomoću tri metode:

  • Elektroliza – koja podrazumeva uklanjanje malja galvanskom struj
  • Termoliza – uklanjanje malja visokofrekventnom strujom
  • Blend metoda – uklanjanje malja kombinacijom galvanske i visokofrekventne struje.

Koju metodu ćemo koristiti zavisi od tipa dlake i individualne osetljivosti klijenta na bol.

  • Elektroliza je najmanje prijatna za klijenta, ali daje najveću efikasnost (95%).
  • Termoliza je najprijatnija, a efikasnost je oko 30%.
  • Blend metoda daje efikasnost oko 50 %.
Cena tretmana epilacije elektrolizom je 1 minut = 150 rsd

Zakažite svoje besplatne konsultacije

POZOVITE NAS