Dermapen

Dermapen – Soze Beauty

Dermapen

Već neko vreme dermapen tretman je vodeći među tretmanima koji omogućavaju rešavanje određenih problema na koži lica i tela.
Bilo da se radi o ožiljcima, flekama nastalim od upornih akni i bubuljica, hiperpigmentaciji, dubokim borama ili strijama,
dermapen se hvata u koštac sa problemom i rešava ga.

Derma pen spada u grupu mezoterapije i postao je revucionarni tretman za regeneraciju kože.

Tretman se radi posebnim aparatom za dermapen ( u Sože beauty kozmetičkom salonu koristi se španski Dr. PEN aparat).
Na aparat se stavljaju sterilne iglice kojima se tretira koža, prave se namerna oštećenja koja imaju za cilj stvaranje nove, neoštećene kože.

Derma pen je postao kao što smo napisali, revolucionaran i daje mu se prednost u odnosu na mezoterapiju,
jer su njegove iglice pet puta tanje i sto puta gušće, a sa druge strane prednost je što se dubina uboda iglice podesava spram dela lica koji se tretira.

Tretmanom dermapenom se stimuliše proizvodnja kolagena, sinteza kolagena i elastina i na taj način koža se prosvetljuje i postaje vidno podmlađena.
Deluje se na smanjivanje dubine bora, popravlja se tonus i sam izgled kože.
Dermapen je tretman koji dovodi do potpunog podmlađivanja kože lica i tela i vrlo često je neizostavan kod planiranja ozbiljnijih lifting procedura.

Sterilnim iglicama koje se upotrebljavaju prilikom tretmana, prave se mikropukotine, koje podstiču obnavljanje kože, ublažavanje ožiljaka, kao i svih drugih nepravilnosti.

Ono što je važno napomenuti da nema trajnih povreda na koži, upravo iz razloga što se sve radi prilagođenom dubinom iglice i doziranom brzinom dermapen aparata.

Ono što povećava efikasnost dermapen tretmana je aplikovanje koktela spram problematike koja se tretira. Kokteli mogu biti na bazi vitamina, minerala, peptida ili aminokiselina.
Oni se tretmanom ubacuju u dublje slojeve kože i s obzirom na pokrenute procese, mnogo brže i efikasnije deluju.

dermapen lica novi sad, dermapen cena novi sad, uklanjanje oziljaka sa lica,

Dermapen dovodi do stvaranja faktora rasta, novih kapilara, poboljsava prokrvljenost, što dovodi do efikasnijeg delovanja svih preparata koji se nakon toga stavljaju na kožu.

Problemi koji mogu da se tretiraju dermapenom su sledeći:

Pre dermapena, preporučljivo je, dve nedelje ranije uraditi higijenski tretman lica, kako bi kožu pripremili za tretman.

Nakon dermapen tretmana dobija se preporuka kućne nege spram stanja kože i problema koji je tretiran.

U Sože beauty kozmetičkom salonu tretman dermapen podrazumeva umivanje i piling lica. Nakon toga nanosi se lokalni anestetik.
Kada se postigne dejstvo anestetika kreće se sa tretiranjem dermapen aparatom. Bitna napomena, svaki klijent dobija novu sterilnu iglicu.
Kada se pređe svaki deo lica dermapenom, nanosi se odgovarajući koktel i nastavlja se rad sa mikroiglicama kako bi se koktel apsorbovao u dublje slojeve i dao što bolji efekat.
Nakon toga, prelazi se na deo umirenja kože, odgovarajućim kozmeceutskim preparatima.
Aplikuje se maska sa umirujućim efektom, serum koji umiruje kožu i ublažava crvenilo i na kraju krema koja će ubrzati oporavak kože tretiranog dela dermapenom.

Dermapen se radi pod lokalnom anestezijom, kako bi se smanjila neprijatnost delovanja mikroiglica.

Anestetik je u vidu ampule, gela ili kreme, koji ima za cilj da ublaži osećaj bola.

Oporavak nakon tretmana traje dva do tri dana, a prvi rezultati vidljivi su posle desetak dana.
Koža nakon samo jednog dermapen tretmana je vidno bolja, čvršća i uglačanija, ali kako bi rezultati bili bolji i dugotrajniiji preporučuje se serija tretmana dermapenom.
Serija se pravi spram stanja kože, okvirno od četiri do osam tretmana, a dermapen tretmani se rade u razmaku od dve do tri nedelje.

Nakon dermapen tretmana ne preporučuje se izlaganje suncu dve nedelje, a posle tog perioda, preporučuje se korišćenje zaštitnog faktora, kako ne bi oštetili mladu kožu.
Dva do tri dana, dok traje oporavak kože, ne preporučuje se upotreba šminke, kao ni fizička aktivnost.

Jedina mana dermapen tretmana je oporavak, za koji je potrebno odvojiti dva do tri dana, ali onog dana kad probate dermapen tretman,
osvojiće vas svojim rezultatom i postaće prioritet u odnosu na sve drugo.

Dermapen cena je od 4500-6000 dinara (bez ili sa koktelom)

ZAKAŽITE SVOJE
BESPLATNE KONSULTACIJE

DERMAPEN LICA ILI DERMAPEN TELA:

  • Nakon tretmana NIKAKO ne koristiti agresivne preparate ( gelove za umivanje/tuširanje, kreme, serume)
  • Nanošenje pudera se ne preporučuje u periodu od tri dana od urađenog tretmana, dok se koža ne regeneriše.
  • Kozmetičar odgovorno stoji samo iza preparata koje je preporučio klijentu (pantenol gel, odgovarajuću kremu, bornu kiselinu). Ukoliko klijent samostalno odredi preparate za negu kože nakon tretmana, kozmetičar ne snosi nikakvu odgovornost za eventualne reakcije kože na iste.
  • NE PREPORUČUJE se izlaganje Suncu/solarijumu 30 dana nakon tretmana.
  • Ne raditi tretman ako ste u :
  • Drugom stanju, dojilja, onkološki pacijent, epileptičar ili dijabetičar
  • Tretmani se rade na dve do tri nedelje u dogovoru sa kozmetičarem
  • Neophodno je ispoštovati period od 2-3 nedelje za najbolje moguće rezultate, ukoliko se tretmani ne rade u dogovorenom vremenskom periodu, kozmetičar kao ni Sože beauty D.O.O. Novi Sad, ne odgovaraju za nezadovoljavajući rezultat klijenta. (NPR. ako se tretman ponavlja jednom u 3 meseca)
  • Tretman NIPOŠTO ne kombinovati sa laserskim tretmanima, hemijskim pilinzima i voćnim kiselinama, kao ni bilo koji drugi invazivni tretman lica.